«Країна втратила людину-епоху»: у Луцьку попрощалися з Іваном Корсаком. ФОТО

1
8
«Країна втратила людину-епоху»: у Луцьку попрощалися з Іваном Корсаком. ФОТО
У Луцьку попрощалися з журналістом та письменником Іваном Корсаком.

Траурна церемонія відбулася у п’ятницю, 8 грудня.

Нагадаємо, серце Івана Корсака перестало битися у четвер, 7 грудня.

Провести в останню путь Івана Корсака прийшли не лише рідні та друзі письменника, а й відомі волиняни. Зокрема, народний артист України Василь Чепелюк, секретар Луцькради Григорій Пустовіт, нардеп Ірина Констанкевич, заступник голови ОДА Сергій Кошарук та інші.

Священнослужителі разом із митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом відслужили панахиду за померлим.

«Ще за день до смерті він приймав конкурс українського слова. Можна сказати, що він відійшов із цього світу тримаючи слово в руках. Він любив Україну, любив родину, любив свою землю. Він за допомогою слова хотів зробити цей світ кращим», - зауважив владика Михаїл.

Поділився спогадами про Івана Корсака артист Василь Чепелюк:

"Він був істинним громадянином, сином української землі, великим трудівником, меценанатом. Такі люди народжуються нечасто. Можна сказати, що це була людина-епоха".

За словами заслуженого працівника культури В'ячеслава Судими, Іван Корсак, окрім того, був прекрасним істориком та писав пісні.

"Пам'ятаю, як у нього на 70-річчі, усі письменники і поети обговорювали з подивом і зацікавленням його історичні книги. Іван Корсак написав багато цікавих, глибинних пісень. Одна з перших - пісня "Сім'я і дім". Ми зробили її як рекламну, бо Іван Корсак у свій час очолював цю газету", - додав він.

Поховали Івана Корсака на кладовищі у селі Гаражджа.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Непоправна втрата! Ще скорботніше мені, що не доїхав до Луцька попрощатися з щирим другом, творчим побратимом. Разом з дружиною їхали на похорон і попали в аварію. На слизькій дорозі біля с. Граддя машину закрутило і викинуло у кювет. Дякувати Богу - залишилися живі і неушкоджені. Постраждала лише машина. Сумно. Скорботно. Спи спокійно, друже Іване Феодосфйовичу! Земля Вам пухом! Світла пам"ять про Вас буде жити у наших серцях!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні