На фестивалі у Луцьку «дадуть джазу»

0
5
На фестивалі у Луцьку «дадуть джазу»
Розповіли про цікавинки XVІІ-го міжнародного джазового фестивалю «Jazz Bez», який розпочнеться в п’ятницю, 8 грудня, у Волинському академічному обласному театрі ляльок.

Про це пише VIP.

У Луцьку відбудеться трьохденний фестиваль, на якому виступлять відомі джаз-виконавці, які нині творять світовий джаз.

«У театрі ляльок дуже хороша акустика. Усі артисти, які раніше брали участь в фестивалі, завжди залишаються задоволеними. Кажуть, що у Луцьку своя атмосфера, а тому часто виступають більше відведеного для кожного гурту часу», - розповів організатор фестивалю Віктор Грисюк.

Під час концертів лучанам презентуватимуть максимальну кількість джазових стилів: ф’южн, бі-боп, джаз-рок, ясс, фанк, кул, фрі-джаз тощо. Родзинкою цьогорічного трьохденного дійства буде виступ гостей із Австралії – тріо «The Necks», якого організатори залишили «на десерт». Так, австралійські гості виступатимуть у неділю, 10 грудня.

Засновник джаз-фестивалю консул Республіки Польща в Україні Кшиштоф Савіцькі розповів, що 18 років тому українці їздили джазувати у Польщу. Тоді ж вирішили започаткувати аналогічний захід у Львові, а пізніше й в Луцьку.

Назва «Jazz Bez» має свою історію. Спочатку фестиваль хотіли назвати «Музика без кордонів..без рамок… без обмежень».

«Постійно хотіли залучити слово «без», тому я вирішив назвати його «Джаз Без». На сьогоднішній день моїй джаз-дитині вже 17 років», - розповів консул.

Віктор Грисюк розповів, що фестиваль став світовим брендом, а тому чимало закордонних артистів самі напрошуються до Луцька, хоч й навіть не здогадувалися, що в Україні є таке місто.

Були ситуації, коли артисти змінювали концертну програму й свій виступ повністю імпровізували. Віктор наголошує на тому, що кожна публіка має свою атмосферу.

«Джаз – це музика вільних людей. А тому музиканти часто викреслюють заплановану програму й віддаються атмосфері та побажанням публіки», - прокоментував Віктор.

Чоловік зазначає, що були ситуації, коли учасники концертної програми вимагали цікавий технічний райдер (список вимог, що пред'являються артистом гастрольних виступів, - ред).

«Якось заявили, що ми не забезпечили їм райдер. Виявилося, що їм треба було знайти двох дівчат, аби ті посиділи на сцені й зіграли на одному з інструментів. Був і такий випадок, коли співачка змусила вранці шукати їй пір’я. Словом, весело буває», - сміється організатор.

З його слів, квитки на відкриття XVІІ-го міжнародного джазового фестивалю «Jazz Bez» швидко розкупили.

«Коли до нас телефонують й запитують, в якій день краще прийти – важко виділити один. Бо ми намагаємося, аби протягом трьох фестивальних днів було щось унікальне, цікаве, насичене й відображало усі тенденції джазу», - завершив Грисюк.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні