Діти з синдромом Дауна у Луцьку отримали тимчасову роботу

0
11
Діти з синдромом Дауна у Луцьку отримали тимчасову роботу
У Луцьку презентували результати проекту "Діти Сонця".

Шестеро молодих людей із синдромом Дауна вибрали різні заклади, де стажувались протягом півроку. Працювали у магазині картин, іграшок, бібліотеці, підприємстві з виготовлення солодощів та навіть у звичайному кафе, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Мама однієї із учасниць, Яни Авраменко, розповідає – усі працівники магазину картин дівчину підтримували та допомагали порадами.

Працювала вона два неповні робочі дні на тиждень. За словами жінки, її дочка отримала дуже корисний досвід. Проте, продовжувати працювати вона не буде – на роботі дівчині потрібен напарник-координатор, а поки що роботодавці надавати такі послуги не готові. Та і це не єдина причина.

Організатори проекту кажуть, що проблему із працевлаштуванням "особливих" молодих людей може вирішити створення інклюзивних класів у дитсадках та школах, де учням даватимуть не лише базові знання, а й готуватимуть їх до конкретних професій.

Тож організатори кажуть ,що проект "Діти сонця" – це лише перший крок до того, аби люди з синдромом Дауна могли реалізувати свій потенціал та самостійно заробляти на життя.

Більше - у сюжеті.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні