Російські зелені чоловічки тепер воюватимуть і в Судані

1
-3
Російські зелені чоловічки тепер воюватимуть і в Судані
Бійці російських приватних військових компаній, які раніше воювали на сході України і в Сирії, тепер беруть участь у збройному конфлікті в Судані на боці уряду Омара Башира, де вже воюють добровольці з Росії.

Про це розповіли Російській службі Бі-бі-сі ветерани кампаній і керівник ЧВК, - пише УНІАН.

"Я чув, що люди туди поїхали і вже навіть повернулися з важкою формою малярії, - підтвердив Бі-бі-сі керівник приватної військової компанії "РСБ-Груп" Олег Крініцин. - У нас інтереси там є, але ми там не воюємо і не беремо", - сказав він. - Там уповільнений прикордонний конфлікт".

Співробітники "РСБ-Груп", за його словами, в Судан не поїхали і "знаходяться на місцях своєї дислокації".

Колишній "міністр оборони" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Ігор Стрєлков (Гіркін), який воював на боці проросійських сепаратистів, також сказав Бі-бі-сі, що чув про нові відрядження у Судан. Кілька днів тому він докладно писав про це у своєму блозі в соціальній мережі "Вконтакте": "Все більше підтверджень того, що "наступна зупинка" в заморських пригодах намічається на Судан".

"Ще пару тижнів тому мені передали інформацію про те, що "Вагнер"(ПВК, яка стала відомою завдяки конфлікту на сході України - Бі-бі-сі) вже готується (після Сирії) їхати саме туди (Південний Судан) - шукають фахівців і перекладачів, що залишилися з часів СРСР (із Суданом СРСР, наскільки пам'ятається, дружив "не дуже", але у сусідній Ефіопії воювали радянські "військові спеціалісти").

Колишній командир батальйону "Схід", який воював на боці самопроголошеної ДНР, Олександр Ходаковський на запитання Бі-бі-сі, чи чув він про відправку добровольців з Росії в Судан, відповів: "Чутки такі ходять, але поки без підтвердження".

Громадянська війна у Судані йде з 2013 року, після того як у 2011 році проголосила незалежність південна частина країни. У Південному Судані розміщені частини міжнародних миротворців чисельністю 12 тисяч чоловік.

Своїх військовослужбовців до складу контингенту виділяють країни Африканського союзу.

Офіційно російська влада не визнає участь у збройних конфліктах за кордоном співробітників приватних військових компаній - по російському законодавству це підпадає під статтю "найманство".

Але і на сході України, де, за версією російських властей, взагалі немає російських солдатів), і в Сирії (розмір російського військового контингенту невідомий), як розповідали очевидці і родичі загиблих росіян, боролася велика кількість співробітників приватних компаній, пов'язаних із російською владою.

Зовсім недавно у Росії вперше побував президент Судану Омар аль-Башир, обвинувачений Міжнародним кримінальним судом у геноциді під час конфлікту в суданському регіоні Дарфур. Він зустрівся із президентом Володимиром Путіним і заявив, що його країна потребує захисту "від агресивних дій США".

Російська військова активність у цьому регіоні продиктована швидше прагненням довести будь-яку ціну всьому світу, що Росія "здатна проектувати силу", стверджують експерти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Росія взагалі є приватна колонія Путіна
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні