--> На Тернопільщині затримали злодіїв, які крали самі «бляхи» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Тернопільщині затримали злодіїв, які крали самі «бляхи»

0
14
На Тернопільщині затримали злодіїв, які крали самі «бляхи»
Тернопільські правоохоронці вийшли на слід викрадачів номерних знаків. Двоє зловмисників ще не встигли розкрутити «бізнес» на поверненні краденого за гроші, як їхню злочинну діяльність зупинили поліцейські, - пише Галас.

Зі слів начальника управління карного розшуку ГУНП в Тернопільській області Анатолія Гуски, злочинний дует склали раніше неодноразово судимі тернополянин та уродженець Криму. Останній, до слова, два тижні тому звільнився з місць позбавлення волі і приїхав до нашого міста, бо тут мешкає його знайомий.

Шукати законних заробітків 37-річний тернополянин та 30-річний кримчанин навіть не збиралися, а витрачатися було на що. По-перше, обоє жили на квартирі знайомого та ще й пристрасті до шкідливих звичок вимагали щоденних витрат, адже уродженець Криму має наркотичну залежність, а тернополянин зловживає алкоголем.

Схему кримінального заробітку зловмисники продумали до найдрібніших деталей. Заготовили паперові записки із пропозицією допомогти повернути номерні знаки із вказаним номером телефону, запаслися декількома мобільними і одного вечора пішли містом. За три ночі такої діяльності до поліцейських звернулися двадцять потерпілих. Проте чимало тернополян, з чиїх авто зняли номерні знаки, таки повелися на пропозицію зловмисників за кошти повернути крадене. Сума викупу становила від 300 до 500 гривень, залежно від марки автомобіля: чим престижніша, тим дорожче.

– На даний розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 ККУ,- каже заступник начальника відділення слідчого відділу Тернопільського відділу поліції Тарас Сиротюк. – 30-річний кримчанин на час досудового розслідування перебуватиме під вартою, а його спільникові в якості запобіжного заходу суд обрав цілодобовий домашній арешт. Триває досудове розслідування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні