Володимирські поліцейські розповіли, чому відпустили злодіїв, які обкрадають автівки

2
2
Володимирські поліцейські розповіли, чому відпустили злодіїв, які обкрадають автівки
Начальник Володимир-Волинського відділу поліції Михайло Бобик прокоментував чому правоохоронці відпустили чоловіків, яких волинянин звинувачував у крадіжці 40 тисяч гривень.

Про це пише Володимир медіа.

Нагадаємо, у Володимирі-Волинському 3-го листопада з авто місцевого жителя зник гаманець, у якому були 40 тисяч гривень. Правоохоронці за допомогою потерпілого, котрий надав записи із камер відеоспостережень магазину затримали 2-х осіб. Один із них – раніше судимий за крадіжки. При затриманні у них вилучили пристрій для злому сигналізації автомобіля, батарейки до нього та пневматичний пістолет. Затриманих у Володимирі-Волинському крадіїв відпустили, мотивувавши “недостатньою доказовою базою”.

Начальник Володимир-Волинського відділу поліції Михайло Бобик прокоментував дану ситуацію.

"Дійсно, подібний випадок мав місце. Чоловік, у якого вкрали із автомобіля гаманець зі значною сумою коштів, звернувся до відділу поліції лише наступного дня після крадіжки. То про яку ідентифікацію відбитків пальців через такий проміжок часу можна вести розмову? По-друге. Цих двох хлопців, які на думку потерпілого вкрали у нього гаманець, затримали «на гарячому» у магазині «Салют» під час крадіжки пляшки горілки, а не як зазначено в статті (під час вчинення подібного злочину). Дійсно, під час затримання у них вилучено сканер, але при особистому огляді не виявлено жодного із предметів,що належали потерпілому. Тобто, це одна із обставин – відсутність речових доказів -, яка не дає права правоохоронцям їх затримувати. Дане порушення внесено до ЄРДР (єдиний реєстр досудових розслідувань), проводиться досудове розслідування", - каже правоохоронець.

"Щодо фігурантів справи, у них вилучено сканер і доправлений на експертизу, яка встановить його здатність відмикати певні марки автомобілів. Дивно й те, що журналісти без достатніх підстав закидають правоохоронцям те, що вони відпустили затриманих. Цих двох молодиків піймано на дрібній крадіжці у магазині «Салют» (ч.1 статті 185 ККУ – таємне викрадення чужого майна (крадіжка) карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років), тому згідно чинного законодавства затримувати їх немає підстав. Хоча автомобіль фігурантів справи вилучений та перебуває на штрафмайданчику", – прокоментував дану ситуацію Михайло Петрович.

Неможливо довести, що саме ці чоловіки відкрили автомобіль. А якщо й відкрили, то їхні заперечні покази відносно того, що вони з нього нічого не крали, суд прийме до уваги. Тобто, якщо правоохоронцям вдасться «повісити» на цих двох чоловіків злочин щодо крадіжки гаманця, в суді дана справа швидше всього розлетиться на шматки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Морди знаєш? - перестрінь та відрубай руки. Я б так і зробив
Відповісти
Складаєоься враження, що коментує не начальник відділу поліціі, а адвокат затриманих! З таким відношенням до справ ви нікого з злочинців затримувати не будете.......
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні