У Володимирі ексгумують останки розстріляних в’язнів тюрми

0
-7
У Володимирі ексгумують останки розстріляних в’язнів тюрми
У Володимирі-Волинському ексгумують останки вбитих в’язнів колишньої тюрми у 1939-1941 роки.

Про це пише "Буг".

Депутати Волиньради, 23 листопада цього року підтримали виділення 126 тисяч гривень на виготовлення проектно – кошторисної документації для проведення робіт “Реставрація, пристосування та музеєфікація пам’ятки археології “Городище – Вали ІХ-ХІІІ ст” (в комплексі земляних валів замку ХІІІ-XVI ст.).

У четвер, 30-го листопада, на об’єкт прибув краєзнавець Сергій Годлевський, який допомагати буде працівникам заповідника, та з ним науковці Віктор Баюн, котрий відбовідає за археологію в заповіднику. Також приїхали працівники Львівського КП “Доля”, які спеціалізуються на проведенні ексгумації останків.

На місці, безпосередньо обговорили основні етапи та приблизні терміни виконання робіт. Так, співробітники КП “Доля” зазначили, що термін виконання залежить від того, як проводити пошукові роботи: вручну чи із застосуванням техніки (до речі розкоп замку Казимира проводили спеціальним трактором). Якщо вручну, то це займе кілька польових сезонів і відповідно років.

Наразі співробітники знають про понад 30 останків людей. Однак роботи потрібно провести по всій території, адже за ствердженням старожилів міста, можливі захоронення і в інших частинах.
Щодо термінів початку робіт, то при сприятливих умовах і достатньому фінансуванню, розпочати зможуть вже із середини весни – початку літа 2018 року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні