Волинський депутат подарував картини Музею історії Луцького братства. ФОТО

0
3
Волинський депутат подарував картини Музею історії Луцького братства. ФОТО
Керівник фракції «Солідарність» у Луцькій міській раді Петро Нестерук долучився до акції «Подаруй музею твір».

Сама акція відбувається з нагоди 400-річчя від заснування Луцького Хрестовоздвиженського братства, - повідомляє Район.Луцьк.

Петро Нестерук з такої нагоди забезпечив музею потребу експозиції у портретуванні луцьких братчиків – Івана Виговського та Галшки Гулевичівни.

Під час бесіди зі школярами, які розглянули нові експонати, сам обранець громади пожартував, що йому приємно, що у музею виникла така проблема.

«Насправді, хотілося долучитися до підтримки наших музеїв, які бережуть у собі пам’ятку про таких відомих людей, які були частиною нашого міста», – зазначив депутат.

Як розповіла завідувач Музею історії Луцького братства Олена Бірюліна, ініціатором втілення у життя таких портретів стала художниця Ірина Дацюк. Саме вона разом із дочкою Іванною виконали ці дві картини.

Під час заходу багато про історію музею розповів і його головний ентузіаст Андрій Бондарчук – депутат Верховної Ради першого скликання та голова Луцького Хрестовоздвиженського братства. Він наголосив, що у наш час дуже важко обходитися без меценатів та благодійників, тож відзначив участь у долі музею Петра Нестерука.

Насамкінець Андрій Бондарчук вручив луцькому депутату та художниці Ірині Дацюк ексклюзивні п’ятигривневі монети, виготовлені до 400-річчя Луцького братства. А Петро Нестерук поставив свої «автографи» на подарованих музею портретах.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні