У луцькій мерії хочуть віддати більше півгектара землі помічнику депутата

1
13
У луцькій мерії хочуть віддати більше півгектара землі помічнику депутата
У Луцькій мерії розглянуть проект рішення про виділення земельної ділянки на вулиці Глушець площею більше півгектара колишньому помічнику депутата міської ради Андрія Козюри.

Відповідний проект землеустрою нібито підготував колишній помічник обранця громади Юрій Войт, - повідомляє ВолиньPost.

У середу, 29 листопада, депутати можуть віддати землю на вулиці Глушець, 55 в оренду Войту на 10 років для будівництва багатоповерхівки.

Однак ще у червні цього року через ділянку розгорівся скандал. Зокрема, депутати-свободівці виступили з заявою, в якій це рішення назвали "цинічним та аморальним". Обурення спровокував той факт, що землю не продали з аукціону, а віддають в оренду.

Адже після продажу ділянки бюджет міста міг би отримати мінімум 3 мільйони гривень. Для прикладу, 16 листопада міськрада провела аукціон, під час якого за 4 ділянки площею 0,56 га виручили понад 3,3 мільйона гривень.

"У той час, коли міська влада пафосно заявляє про відсутність вільних земельних ділянок для воїнів російсько-української війни, для помічника скандального депутата Андрія Козюри оперативно знаходиться ділянка площею понад півгектара. Це відвертий плювок луцькій громаді", - йшлося в заяві свободівців.
Ділянка на вулиці Глушець
Ділянка на вулиці Глушець

Цікаво, що, за інформацією з кулуарів міської ради, підтримка червневого проекту більшістю у раді переконала Андрія Козюру своєю чергою проголосувати за зміни до бюджету - такі важливі для представників "УКРОПу". Лише після обіцянки підтримати виділення землі Войту, кажуть джерела в муніципалітеті, Андрій Козюра віддав свій голос за правки бюджету.

Видання ВолиньPost згадує про ще один земельний скандал, пов'язаний з депутатами з "укропівської" більшості. Зокрема, у липні фірма, пов'язана з Костянтином Петрочуком і Сергієм Булою, за незначну суму купила теплиці, під якими лежить 2 гектари землі, ринкова ціна якої приблизно 2 мільйони доларів. В планах фірми - звести на їх місці багатоповерхівки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли вже його посадТь?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні