В Україні планують створити Лісовий фінансовий фонд. ВІДЕО

0
-12
В Україні планують створити Лісовий фінансовий фонд. ВІДЕО
Певна частина коштів з новоутвореного Лісового фінансового фонду дістанеться і Волинській області.

Певна частина з цих грошей перепаде і волинським лісгоспам. Подібно до Державного дорожнього фонду, ця скарбниця може бути утворена, як трансферний фонд, капіталізація якого відбувається за рахунок доходів бюджету, - повідомляє 12 канал.

Також його мають визначити як оборотний фонд, кошти якого зберігаються понад один бюджетний цикл. Для наповнення зазначили кілька джерел: просять певний відсоток із рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, частину прибутку підприємств від реалізації продукції та відшкодування збитків лісогосподарського виробництва.

"Ми сьогодні з Мінфіном напрацьовуємо, яка це буде сума, бо це конкретні гроші, кожне підприємство платить конкретну суму, і ми дивимося, скільки це буде, як воно буде лягати навантаженням на наші підприємства..." - повідомив заступник голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар.

Більшість видатків з цього фонду планують спрямувати на заліснення південних та східних областей, де ситуація доволі критична. Певна частина коштів перепаде і західним областям, зокрема — Волині.

"Щодо західних і ресурсних областей, то тут ми можемо говорити або про ефективну насіневу справу, вона сьогодні є суттєво розвинута у багатьох державах. Ми вважаємо, що це має бути і в нас. Безперечно, потрібно багато фінансів на таку справу, і на сьогодні їх немає...

Другий напрямок, який ми думаємо, - це, безперечно, заміна цієї техніки, технічного оснащення", - запевняє Володимир Бондар.

У Положенні Закону про Лісовий фонд не визначений механізм фінансування обласних об’єднань та підприємств. Тож Волинське управління лісового та мисливського господарства, як і раніше, залежатиме від розподілу Держлісагентством коштів держбюджету.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні