На старовинних руїнах біля Луцького замку вкотре починають будівництво

1
-1
На старовинних руїнах біля Луцького замку вкотре починають будівництво
Будівництво на вулиці Кафедральна, 13 у Луцьку, яке вже встигли прозвати скандальним, розпочали знову. Як запевняють чиновники, забудовник усі вимоги виконав й причин відмовляти йому більше не було.

Свого часу активісти неодноразово заявляли, що під загрозою знищення опинилися старовинні підвали, які відкопали на цій земельній ділянці. Як наслідок, початок будівельних робіт постійно відкладали.

Після деякого затишшя будівництво відновили наприкінці літа 2017 року. Проте депутат Луцькради Павло Данильчук на своєму фейсбуці заявив, що забудовник почав земляні роботи всупереч рішенню міської ради.

Одразу ж після цього, на сесії 1 вересня, заступник міського голови Олександр Рачков розповідав, що забудовник виконав усе, що від нього вимагала міськрада, за власні кошти провів археологічні дослідження.

А втім, секретар міськради Григорій Пустовіт через тиждень оголосив, що попросив призупинити будівництво, поки ситуація «вивчається археологами».

Імовірно, що цей процес завершили, оскільки 27 листопада Григорій Пустовіт підписав розпорядження про обмеження руху на вулиці Кафедральній у зв’язку з першим етапом будівництва житлово-офісного приміщення на Кафедральній, 13.

Згідно з цим документом, перший етап робіт триватиме з 27 листопада до 23 грудня 2017 року.

Як розповів у коментарі перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, забудовнику дозволили відновити роботи, оскільки той у письмовому зобов’язанні пообіцяв зберегти пам’ятку.

«Старовинні підвали будуть залишатися нечіпаними. Будуть будуватися поза підвалами. Це все залишиться в автентичному вигляді. Просто відновиться і відреконструюється», – зазначає посадовець.

«Всі дозволи вони побрали. Всі підписи і відмітки вони мають. Причин відмовляти далі їм у будівництві немає», – додає він.

Зауважимо: виконує будівельні роботи ТОВ «Житлобуд-2», керівником і власником якого є депутат Волинської облради Леонід Стефанович. Замовником робіт виступає ТОВ «ЛУЦЬКМІСЬКБУД».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
немає там ніяких документів. Чиновники їх самі не читали, там документи всі просрочені. Де на це все свавілля дозвіл Мінкульту. По цьому будівництву відкрито Кримінальну справу. Розкрадання і знищення національної спадщини в України карається 8 роками ув'язнення. Оприлюдніть дозвіл Мінкульту на це будівництво. Без дозволу виходить використання влади чи службового становища (своїх повноважень) або зловживання своїми повноваженнями з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої фізичної або юридичної особи (для інших осіб) (статті 364, 364-1, 365-2),
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні