--> Американські вчені створили супереластичні непробивні шини | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Американські вчені створили супереластичні непробивні шини

0
0
Американські вчені створили супереластичні непробивні шини
Національне космічне агентство США (NASA) розробило прототип нової шини для екстремальних умов. Вона супереластична, непробивна і зроблена зі сплаву титану, повідомляє Захід.НЕТ із посиланням на Endgadget.

Як зазначається, сучасні надувні шини не підходять для експедицій на Марс або Місяць. Для цього NASA розробило нові шини для екстремального космічного навколишнього середовища. Їх можна використовувати також і на Землі. Для цього агентство скористалося старим проектом пружинної шини, яке NASA Glenn і Goodyear запатентували ще наприкінці 90-х років. Нові шини вдосконалили новими сплавами, що мають здатність запам'ятовувати форми роельєфу. Отримані шини неможливо проколоти, вони здатні витримати великі навантаження і ще більшу вагу.

Шина складається з безлічі пружинок, зроблених з нітінолу - сплаву титану та нікелю. Цей сплав має властивість самовідновлення і при наїзді на перешкоду мнеться, але швидко повертається до початкового стану.

Такі шини потребують мінімального догляду, натомість можуть служити роками. Фахівці вже перевіряють нові шини на звичайних машинах, як Jeep Wrangler. Зрозуміло, що титанові шини будуть коштувати значно дорожче ніж звичайні гумові, але термін її служби буде набагато більшим.

Теги: шини, сша, наса
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні