«Ми знову готові їхати на Схід», - волинські капелани

0
-6
«Ми знову готові їхати на Схід», - волинські капелани
У Ковелі відбувся "круглий стіл" за участю військових капеланів.

Про це повідомляє Волинське телебачення.

У Ковелі відбувся "круглий стіл" за участю військових капеланів.З ініціативи священиків-учасників громадського об’єднання "Військові капелани Волині" у Ковелі відбувся "круглий стіл" під гаслом "Церква. Україна. Перемога!". Йшлося не лише про завдання, які вирішує капеланська місія в зоні АТО, а й про соціальну адаптацію демобілізованих у мирному житті, розвиток волонтерського руху.

Два роки тому в області створили громадське об’єднання "Військові капелани Волині". Фактично ж, перші капелани вийшли з Майдану і пішли на фронт добровольцями. Пізніше взаємини священиків та військових формалізували, каже головний капелан Волинської єпархії УПЦ КП протоієрей Михайло Бучак. Вже у вересні 2015 року 5 волинських капеланів офіційно вирушили на Схід виконувати свою духовну місію.

– Після того, як ми стали капеланами, ми не стали ні гіршими, ні кращими. Ми стали іншими, – розповідає Михайло Бучак. – Ми знову готові їхати на Схід. З іншого боку, ми розуміємо, що велика війна починається тут. Це війна за душі військовослужбовців, які повернулися в мирне життя. Війна за збереження сімей. І війна як підготовка нашого народу до небезпеки початку воєнних дій в будь-який час.

Силами капеланської місії Волині організовано 11 поїздок на схід України. Окрім формувань Збройних Сил України, місія співпрацює і з Національною гвардією. Про це на форумі розповів перший офіційно призначений капелан Нацгвардії України отець Сергій Лівончук з Луцька. Організатором "круглого столу" виступив Ковельський районний осередок ГО "Військові капелани України".

"Капелан сьогодні має відкласти свої якісь справи тут, а поїхати на Схід і підтримати там наших воїнів. А вони сьогодні потребують і молитви, і духовної розради. В грудні ми з капеланською волонтерською місією знову відвідаємо наших воїнів на Сході. Тому закликаємо всіх небайдужих долучатися до такої допомоги. Тоді в нас буде творитися добро, і тим ми наблизимо нашу перемогу!", - продовжує капелан Матвій Олійник.

Учасники капеланської місії подякували волонтерам, які допомагають у здійсненні таких планів. Присутнім продемонстрували відеокадри з попередніх експедицій на Схід. Цікаво, що саме там, в зоні АТО відбулася і прем’єра пісні "Капелани", яку презентував на одному з концертів заслужений артист України Василь Була.

Капелани Волині відзначили подякою і волонтерські зусилля керівника Ковельської районної книгозбірні Галини Божик. Під час зібрання звучали також молитва, поетичне слово та пісня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні