На Волині відкрили меморіальну дошку загиблому атовцю

0
3
На Волині відкрили меморіальну дошку загиблому атовцю
На Іваничівщині відкрили дошку пам'яті Героя Віктора Рупи, який загинув в АТО.

Мітинг-реквієм та відкриття дошки відбулися 20-го листопада у Грядівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

На захід, який підготували вчителі та учні, прийшли родичі та сім’я Віктора Рупи, жителі села, сільський голова, прибули також керівники району, - повідомляє БУГ.

"Ми не можемо повернути час, але ми можемо зберегти пам’ять про людину. Людина живе доти, доки про неї пам’ятають. Тому меморіальна дошка Віктору Рупі, яку ми сьогодні відкриваємо, буде нагадувати про нашого земляка.

Він вчився у цій школі, ходив її коридорами. Закінчивши 9 класів, пішов працювати. Мав добрі плани на майбутнє. Мав сім’ю: дружину і четверо діток. Але, коли сказали йти захищати Батьківщину, він вчинив як справжній чоловік, батько: пішов виконувати свій священний обов’язок", – зазначив у своєму виступі директор школи Володимир Томчук.

Діти говорили про патріотизм і відданість героїв новітньої історії, старші – про звичайного хлопця із свого села, який ходив його вулицями, дихав цим повітрям, про щось мріяв, будував плани. Але у потрібний для країни час він вчинив як люблячий син України, своєї сім’ї – пішов захищати її суверенітет, свою домівку від російського окупанта.

Голова районної державної адміністрації Лілія Кревська та голова районної ради Андрій Бадзюнь дякували матері за виховання сина, низько вклоняючись їй, дітям казали, що вони мають гордитися своїм односельчанином, учнем їх школи і рости справжніми українцями. А також нагадували, що дорослі мають подбати про сім’ю, допомагати дітям загиблого героя.

Мама Віктора Ольга Рупа пригадала, як Віктор ішов служити у військо, як чекала від нього звісточки кожного дня, як тривожилася, коли не було дзвінка і молила Бога лише одного, щоб він залишився живим.

Але сталося непоправне. Сумна звістка, яка прийшла у її домівку, перекреслила усі надії і сподівання. 2-го жовтня 2016-го року не стало її сина. Загинув Віктор Рупа поблизу села Кримське Луганської області.

Відкривали меморіальну дошку брат Віктора Рупи Володимир та старший син загиблого Альберт. Місцевий священик отець Георгій освятив дошку.

Учасники заходу та родина загиблого Віктора Рупи поклали квіти на могилу Героя.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні