--> У Львові вимагають оприлюднювати прізвища суддів, які відпускають п’яних водіїв | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Львові вимагають оприлюднювати прізвища суддів, які відпускають п’яних водіїв

0
1
У Львові вимагають оприлюднювати прізвища суддів, які відпускають п’яних водіїв
Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка закликав поліцію та громадськість активніше боротися з нетверезими водіями.

Зокрема він вважає доцільним піддавати публічному осуду суддів, через рішення яких водії часто уникають відповідальності за кермування у стані сп’яніння, - пише Захід.НЕТ.

Також він закликав Львівську облраду ініціювати посилення відповідальності для нетверезих водіїв.

Олег Синютка звернувся до депутатів Львівської облради з проханням проголосувати за звернення до Верховної Ради щодо посилення відповідальності за повторне протягом року водіння у стані сп’яніння. Йдеться про ч. 2 ст. 130 КУпАП, де, окрім штрафу, за повторне порушення суд має право ще й вилучити транспортний засіб.

«У статті сказано «з оплатним вилученням транспортного засобу або без такого». Те, що хтось може собі дозволити викупити в держави свій автомобіль, – одна справа. Але проблема ще у й тому, що суди можуть і не вилучати його. Нам треба ініціювати звернення до законодавця, щоб у таких випадках суди були зобов’язані призначати крім штрафу ще й вилучення машини», – сказав Олег Синютка.

Окрім того він сказав, що треба «впливати на надто лояльних суддів», які часто з різних причин не призначають покарання за такі порушення, і висвітлювати такі рішення.

«Неприпустимо, що людина, яку не раз затримали п’яною за кермом, уникає покарання через лояльність суддів. Давайте будемо робити публічними судові слухання, на яких розглядатимуть справи щодо нетверезих водіїв. І хай цей суддя спробує, дивлячись в очі громадським активістам і журналістам, сказати, ще це нормально, коли людину по два-три рази затримують у стані сп’яніння за кермом, і її не треба карати. Також нам треба поговорити з громадськими організаціями, які беруть на поруки таких водіїв», – сказав Олег Синютка.

Так Олег Синютка прокоментував інформацію керівника патрульної поліції Львова Романа Пилипенка про водія, якого після повторного нетверезого кермування суддя Сихівського районного суду Ігор Рудаков відпустив на поруки ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО».

Цей водій був двічі за один вечір затриманий нетверезим за кермом. При цьому суд не наклав штрафу, і не позбавив його водійського посвідчення, оскільки він є керівником однієї з волонтерських груп цієї ГО та «просив врахувати, що надає волонтерську допомогу та всіма силами сприяє утвердженню незалежності Української держави».

Разом з тим Олег Синютка не згадав про випадок з головою Жовківської РДА Надією Щур, яку в грудні 2016 року затримали у стані алкогольного сп’яніння за кермом. Після скандалу зі звільненням медиків, які робили аналіз на вміст алкоголю в її крові, чиновниця написала заяву на звільнення. Однак тоді Олег Синютка не підписав цю заяву, пояснивши свою позицію тим, що, на його думку, Надія Щур «пошкодувала про свій вчинок і більше такого не робитиме».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні