Екс-керівник «Волиньвугілля» відшкодує майже 25 тисяч за незаконне звільнення працівника

0
5
Екс-керівник «Волиньвугілля» відшкодує майже 25 тисяч за незаконне звільнення працівника
Колишній керівник ДП "Волиньвугілля" відшкодує підприємству шкоду, завдану незаконним звільненням працівника.

Нововолинський міськрайонний суд задоволив позов прокуратури області в інтересах держави в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України і державного підприємства "Волиньвугілля" до колишнього керівника ДП про стягнення матеріальної шкоди в порядку регресу.

Правовими підставами пред’явлення позову є норми Кодексу законів про працю України, відповідно до яких службова особа, винна в незаконному звільненні працівника, зобов’язана покрити шкоду, заподіяну підприємству у зв’язку з оплатою цьому працівникові часу вимушеного прогулу.

У зв’язку з виконанням рішення суду про поновлення на роботі незаконно звільненого працівника, Державним підприємством "Волиньвугілля" виплачено йому понад 24,5 тисяч гривень середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Рішенням суду, яким задоволено позов прокуратури, обов’язок відшкодувати шкоду, завдану підприємству виплатою коштів незаконно звільненому працівнику, покладено на колишнього керівника, винного в незаконному звільненні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні