--> Де у Луцьку критично переповнені садки. ІНФОГРАФІКА | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Де у Луцьку критично переповнені садки. ІНФОГРАФІКА

5
35
Де у Луцьку критично переповнені садки. ІНФОГРАФІКА
«На садочок місця не вистачить… Давайте збудуємо «дитячу» церкву!»

Такою риторикою озброїлися луцькі депутати і запропонували на вул. Конякіна, де Генпланом передбачено будівництво садка, спорудити храм.

Ідея сподобалася далеко не всім лучанам: на сайті електронних петицій з’явилося звернення до міської влади відмовитися від цих планів. Петиція швидко знайшла підтримку і назбирала необхідні 300 голосів для того, щоб потрапити на розгляд у міську раду.

Видання «Волинь24» вирішило детально проаналізувати, які луцькі садки найбільш переповнені та у яких районах міста – найбільш гостра нестача місць для виховання малюків.

Цікаво, що таким мікрорайоном виявився якраз 40-Ж, де депутати вирішили замість садка спорудити церкву. Саме тут розташовані найбільш перевантажені садки: ДНЗ № 1, 4, 10, 11 та 19 відвідує по 200 дітей понад норму! Тому будівництво тут нового садка, а не церкви було б доречним. Щоправда, існує один нюанс – на частині відведеної території уже збудували ресторан «Вогнем і мечем»…

Загалом у місті переповнені усі садки (єдиний виняток – ДНЗ №28, проте він – спеціалізований, для діток з вадами розвитку).

Усього в Луцьку – 7 263 місця для дошкільняток, а відвідує заклади понад 11 тисяч. Не варто також забувати, що черга з малюків, які хотіли б потрапити у садок, також вимірюється тисячами.

У 40-му та 33-му мікрорайонах дитсадки переповнені не тільки через те, що тут – більше населення. Нерідко батьки возять сюди малюків із віддалених районів, де дошкільних закладів – один на увесь мікрорайон, або і зовсім немає. Приміром, на Кічкарівці. Звідси діток возять або в центр, або на вул. Львівську, і навіть …у сусідні села. До найближчого садка, що на вул. Шевченка (ДНЗ №28), просто немає доїзду…

На Вересневому і в районі вул. Дубнівської – лише по одному садку, які також критично переповнені.

Цікавою виглядає також ситуація із закритими у 90-х садками. Загалом таких закладів – 18. Один із них – знесли, на місці двох – «виросли» багатоповерхівки. Ще кілька продали навчальним закладам. У решту – «заселили» різні установи.

Найбільше садків закрили у центральній частині міста. Тому ідея повернути під садок одну з таких будівель на вул. Ярощука, де нині – Центр зайнятості, видається логічною. Хоча відновлення одного цього садка і близько не вирішить проблему з перевантаженням «центральних» садків. Але справа у тому, що це – єдиний садок, поруч з яким не «роздерибанили» землю і його відновлення – можливе. Адже, приміром, на майданчиках колишнього садка №11 на просп. Волі, 4 (в будівлі розташований соцзабез) – «виросла» піцерія «Дядя Піцца» і елітна багатоповерхівка. Відтак, навіть якби вирішили «виселити» соцзабез – гуляти діткам довелося б хіба на літньому майданчику піцерії чи на автопарковці новобудови.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Розкрадене дитинство: Куди зникло 18 дитсадків у Луцьку?

Пропонуємо читачам детальніше ознайомитися з розміщенням дитячих садків у різних мікрорайонах міста, а також – із їхнім наповненням.

Зеленим кольором на картах зображені садки, які працюють. Поруч із кожним позначенням такого садка – кількість передбачених місць і кількість вихованців. Також на карти нанесені дитсадки, які закрили в 90-х.













Підготували: Дмитро АВРАМЕНКО, Людмила ЯВОРСЬКА (для «Волинь24»)

Повний і частковий передрук, а також використання інфографіки без письмової згоди редакції – заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
35

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В районі вул. Червоного хреста за перукарнею біля колишньої військової частини теж був дитсадок. Маленький, але як стверджує мама, дуже хороший і розташування зручне. Що там зараз?
Відповісти
Житло дали освітянам. В оцьому матеріалі - детальніше про садки, які ліквідували і що тепер на їхньому місці: http://www.volyn24.com/news/87443-rozkradene-dytynstvo-kudy-znyklo-18-dytsadkiv-u-lucku
Відповісти
У садку на Б.Хмельницького сидять чиновники, садочок біля спортшколи віддали міськвно, міськвно віддали і триповерхову будівлю колишньої школи №6
Відповісти
всі садочки побудовані до 1991р..- за часів Союзу..Після розвалу Союзу вони планомірно знищуються....за 25 р.. введено в експлуатацію тільки один..Що галдять про свободу і совок свідомі ???
Відповісти
Подивіться уважніше два садочки були здані в експлуатацію в 1992 р. а ще один в 2010 р.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні