Болото замість трави: як у Боратині грали в футбол

0
0
Болото замість трави: як у Боратині грали в футбол
На Волині відбувся матч між командами «Ласка» та «Агропродукт-Горохів».

Так можна описати футбольну гру, яка відбулася у неділю, 12 листопада, на резервному стадіоні села Боратин, що поблизу Луцька. Місцева команда приймала «Агропродукт-Горохів». Несподіванкою зустрічі був не тільки рахунок, а й місце проведення гри, адже домашній стадіон «Ласки», до якого звикли усі – пустував…

Напевне кожен із нас не один раз бачив мультфільм «Як козаки у футбол грали». Ця гумористична картина режисера Володимира Дахно є цілком схожою на гру, яка відбувалася «вживу» на футбольному полі у Боратині, тільки веселощів вона не приносила…

Гравці порсалися у багнюці, відважно місили болото, ковзали повз м’яч, одним словом – видовище не для гурманів футболу.

Несприятлива погода, важке та в’язке поле – однозначно вплинули на результат матчу.

Уже в дебюті зустрічі гості повели в рахунку. Перша половина тайму була повністю за горохівчанами: вміле комбінування гравців, швидкий вихід із захисту та перехід в атаку – не дозволяло господарям поля відгіратися.

Та ближче до завершення тайму «Ласка» змогла забити, вдало скориставшись помилкою оборони гостей. 1:1 – з таким рахунком команди пішли на перерву пити гарячий чай та приводити до ладу свою футбольну екіпіровку.

Якщо бути відвертим, то хлопцям не позаздриш, адже умови проведення матчу були далеко не найкращими.

Уже в другій половини зустрічі гравці команди «Ласка» дуже сильно активізувалися і на поле вийшла зовсім інша команда. Уже на перших хвилинах тайму голкіперу команди з Горохова довелося виймати м’яч із сітки.

Незлагоджність дій, насамперед, оборони «Агропродукт-Горохів» – основна причина поразки. Багато що командам не вдавалося втілити на полі, важко було показати видовищну технічну гру. Кінцевий рахунок матчу 4:1 на користь боратинців.

«Не вистачило концентрації – будемо розбиратися», – поділився думками гравець команди «Агропродукт-Горохів». Та чи було це єдиною і ключовою причиною невдачі команди?

Враховуючи стан поля, поцікавилися думкою експерта щодо якості оцінки поля, адже прийняття поля до гри проводять арбітр та інспектор матчу.

Ігор Школьний голова комітету арбітрів Волині запевнив, що поле відповідає на трійку за п’ятибальною шкалою. «Боратинське домашнє поле наразі затоплене, на якому грати неможливо. Нам надали це і ми граємо тут, з двох зол вибирають менше зло. До того ж, на цьому полі для горохівчан є більші шанси на успіх».

Директор спорткомплексу села Боратин Володимир Марчук в свою чергу пояснює, що така ситуація склалася через організацію турніру.

«До прикладу, Львівська, Рівненська області вже місяць тому закінчили грати сезон, а в нас досі тривають ігри, - каже він та додає, що на великому полі було б грати ще гірше, ніж на резервному.

«А щоб потім зробити центральне поле, то потрібно більше 50 тисяч гривень. Подивіться, півтора місяці йдуть дощі і воно стало дуже м’яким, на ньому можна грати тільки в суху погоду. Цю гру мали грати в Горохові, але в Горохові поля немає, то ми їм запропонували наше резервне. Хоча я попереджував, щоб не грали, щоб перенесли гру на весну».

За словами Володимира Марчука, цю гру можна було б зіграти весною чи літом, якщо вже так затягнули старт сезону.

«Сезон мав розпочатися 24 серпня, а почався 7 вересня, на календар ігор впливає федерація. Влітку на цьому полі ми проводили навіть 3 гри і стан газону був цілком нормальним, а до зими вони це поле розпахали.

Для чого було мучити дітей 17-літніх, які місили там болото? Можна було не грати, перенести, але федерація заставила грати», - розповів Володимир Марчук.

Поспілкувавшись із гравцями інших клубів, стало відомо багато недоліків теперішньої федерації. Не вперше ФФВ, яка працює у теперішньому складі, впливає на календар, змушує грати команди у негоду.

Комітет про проведенню змагань Волині самовільно переносить матчі, хоча це вже є відкритим порушенням регламенту, команди можуть між собою узгодити понесення гри за згодою двох сторін.

Футболісти пригадують, що минулого року в листопаді випало близько 15 см снігу, але федерація не зважила на це, і команди грали у таких умовах, відповідно були й незадовільні результати гри.

Крім того, ФФВ регулярно змушує грати аматорські клуби у будні, що безперечно є незручним для команд, адже майже всі або працюють, або навчаються у ці дні, що також впливає на турнірну ситуацію.

Недопрацювання федерації полягає ще й в тому, що багато юних та перспективних талантів серед юніорів залишаються непоміченими, адже змушені проводити декілька ігор поспіль, відповідно сили та активність молодих гравців згасають.

Після такого матчу та почутих думок виникає багато запитань до федерації. Дуже насторожує думка: футбол на Волині буде жити чи існувати?

Володимир ПОТРАПЕЛЮК ("Перший")

Теги: футбол, ффв
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні