На Волині обурені селяни хочуть перекрити трасу «Луцьк – Рівне»

3
-3
На Волині обурені селяни хочуть перекрити трасу  «Луцьк – Рівне»
Мешканці села Личани, що на Волині, стверджують, що аварійний відрізок шляху до їхнього села не ремонтували більше 30 років.

Йдеться про дорогу Р-14, яка охоплює напрямок Журавичі – Берестяне – Цумань – Олика – Метельне – Личани, - пишуть Волинські новини.

У випадку, якщо мирно врегулювати питання капітального ремонту дороги не вдасться, селяни обіцяють вийти на протест і перекрити трасу Луцьк – Рівне.

«Усі відписують, що на ремонт нашої дороги немає грошей. Ми уже двічі влаштовували збори мешканців, обговорювали, що ж робити далі», – зазначила мешканка Личан Тетяна Колошко.

Та поділилася, що у зв’язку з критичним станом дороги через село практично не курсують автобуси. Це викликає безліч незручностей, адже у Личанах знаходиться тільки школа, а в сусідньому селі Метельне є лише садочок, тож діти змушені долати майже 4 кілометри бездоріжжям, добираючись до школи чи садка.

Страждають і дорослі, які часто не мають іншого виходу як іти пішки близько 7 кілометрів багнюкою до Олики, де більшість мешканців села працює.

«Дорога жахлива. Ніхто до нас не хоче їхати, тут навіть велосипедом проїхати неможливо. Як казав батюшка, над цією дорогою навіть ворони не хочуть літати. Ми вже в інтернет усе викладали і що тільки не робили, але ніхто на нас не звертає уваги», – наголосила Тетяна Колошко.

Уже сім років мешканці села Личани оббивають пороги різних державних установ і направляють численні звернення щодо проведення капітального ремонту дороги.

Як розповіла, на клопотання їй приходять лише відписки про те, що звернення розглянуто, та пояснення, що на вказану дорогу загального користування кошти не виділяли, починаючи із 2008 року. Тож ремонт стане можливим лише «по мірі надходження матеріальних і фінансових ресурсів».

«Потім нам сказали, що відремонтувати дорогу можна буде співфінансуванням 50 % на 50 %. Йдеться про 7–9 мільйонів гривень. Селищна рада не потягне половини від цієї суми, адже у нас на балансі – садочки, пожежна частина, яка обслуговує кілька сіл, будинок культури тощо», – зауважила Олена Кашевська.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ще один доказ що державі "начхати" на проблеми народу...для себе коханих вонивіднайдуть все і вчасно..
Відповісти
задовбали, чуть що - перекривати дорогу, що це дасть? почуєте тільки матюки від водіїв та пасажирів, а якщо пощастить - гарненько відгребете )) ідіть начальнику який відповідає за ремонт перекрийте дорогу додому - от тоді буде толк
Відповісти
Влаштуйте "суботник" - тракторами вирівняйте дорогу, скиньтесь грн - засипте щебень, і тд.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні