Волинянин попав під кримінал, бо відмовився давати свідчення проти хабарника

1
-4
Волинянин попав під кримінал, бо відмовився давати свідчення проти хабарника
Волинянин відмовився під присягою давати свідчення проти хабарника, про яку сам повідомив у поліцію. За це на чоловіка відкрили кримінал.

У вересні 2015 року 34-річний мешканець села Копачівка чоловік звернувся до правоохоронців із заявою про те, що голова однієї із сільських рад Волині вимагає у нього хабар за позитивне вирішення питання щодо надання двох земельних ділянок, - повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Під час розслідування громадянин неодноразово брав участь у проведенні негласних слідчих (розшукових) дій – передавав сільському голові заяви про виділення землі, кошти за "вирішення питання", неодноразово зустрічався з ним із технікою для аудіо-, відеоконтролю особи, а також надавав показання у статусі свідка.

Проте, у суді свідок, будучи під присягою та знаючи про кримінальну відповідальність за відмову від дачі показань, без поважних причин відмовився свідчити про обставини вчинення злочину.

Відтак йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Зауважимо, що за такий злочин Кримінальним кодексом України передбачене покарання до 6 місяців арешту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А багато внас хабарників посадили!?Хабарника як зажди відпустять(відкупиться),а свідка притягнуть до відповідальності,ще й ворога наживе..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні