Двір у центрі Луцька не ремонтували вже півстоліття. ФОТО

0
-1
Двір у центрі Луцька не ремонтували вже півстоліття. ФОТО
У Луцьку двір на вулиці Степана Бандери, 19 не ремонтували ще з 1967 року.

У будинку – 70 квартир, і в дощ його мешканці не можуть у дворі «ні пройти, ні проїхати».

«У нас у першому під’їзді є чоловік-візочник. Йому треба гуляти, а в нас це неможливо! Також тут живе багато інвалідів, пенсіонерів…Наша вулиця названа на честь Героя УПА, вона знаходиться в центрі, так у першу чергу тут мають дбати про благоустрій. Влада до нас не дослухається», - каже лучанка Ніна Іванівна.

Представник ініціативної групи будинку Володимир розповідає, що нещодавно люди написали колективне звернення у міську раду з проханням відремонтувати прибудинкову територію наступного року. Окрім того, звернулись лучани й особисто до виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, аби той «взяв опіку» над мешканцями, оскільки на вулиці Степана Бандери немає «свого» депутата.

Однак у міській раді кажуть, що через новий проект держбюджету коштів на ремонт усіх дворів, які цього потребують, навряд чи вистачить.

Лучани заявляють, що дістатися до хворих через ями не може навіть «швидка», адже двір не ремонтували ще з 1967 року.

«Ми вважаємо, що наш двір найгірший на вулиці Степана Бандери. Водії «швидкої» скаржаться, особливо, коли дощова погода, що не можна проїхати. Перед останніми дощами молода мама з коляскою пройти не могла», - зауважив Володимир.

За його словами, також і ЖКП №3, яке обслуговує будинок, не хоче прибирати, наприклад, листя у дворі, мовляв, це не входить у тариф на утримання.

«Але є рішення міської ради від 2010 року. Там зазначено, що прибирання прибудинкової території в період листопада має здійснюватися три рази на тиждень. Листя намокає, гниє і старші люди також можуть травмуватися. Нам закидають, що ми не дбаємо про двір, але власними силами облаштували лавочку, поручні для інвалідів», - наголошує лучанин. Варто додати, що мешканці заборгували за утримання будинку близько 17 тисяч гривень.

Окрім того, у третьому та четвертому під’їзді у стінах будинку утворилися тріщини.

Своєю чергою, директор департаменту ЖКГ Юрій Крась повідомив, що двір на Степана Бандери, 19 не був включений у список прибудинкових територій, які мали відремонтувати впродовж 2016-2017 років.

«Перелік прибудинкових територій, які ремонтують, затверджують депутати на сесії. Нині у списку – близько 154 двори. Двір на Степана Бандери, 19 включать у перелік на 2018 рік. Якщо дивитися реально, то за рік можна відремонтувати лише 30 дворів. Це не найгірша прибудинкова територія», - підсумував Юрій Крась.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні