«Серед барахла знаходимо долари»: як волиняни заробляють на смітті

1
-3
«Серед барахла знаходимо долари»: як волиняни заробляють на смітті
На Брищенському сміттєвому полігоні, що на Волині, розгорнувся своєрідний бізнес місцевих «шукачів».

Про це пише Громадське.Волинь.

Люди, які живуть у сусідніх селах, приходять відбирати вторинну сировину на Брищенське сміттєзвалище. Вони заробляють на смітті, яке викидають лучани.

Брищенський сміттєвий полігон має кілька секторів. На території є сортувальна лінія та місце, де тимчасово зберігають відібрану вторинну сировину.

Також тут є три робочі площі. Перша – куди йдуть залишки сміття, яке відсортували на лінії. З нього нема видобутку, і тому це сміття обов’язково йде на захоронення.

Друга площа вміщує сміття, яке не пішло на сортувальну лінію (нагадаємо, що можливості лінії дуже обмежені). Саме на цій площі звалища і розгорнувся своєрідний бізнес місцевих «шукачів». Машини тих, хто приймає сміття від «шукачів», під’їжджають прямо під звалище. Кожного дня на місці «працює» від 30 людей.

Їх намагалися вигнати, бо шукати сміття на звалищі небезпечно для здоров’я, але люди завжди повертаються. Доволі агресивний чоловік середнього віку коментує:

«Ви бачите, я ходжу. Лажу туди-сюди. Якби не сміття, я би вже і не лазив. В день виходить 200-300 гривень в середньому. Буває, і серед барахла знайдемо гроші. Навіть долари».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ці люди роблять добру справу, бо за кордоном запроваджено роздільне сортування сміття зразу, а в нас хай хоч на смітниках сортують, усе ж краще .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні