У Саудівській Аравії за корупцію заарештували 11 принців

0
1
У Саудівській Аравії за корупцію заарештували 11 принців
Саудівською Аравією ввечері у суботу, 4 листопада, прокотилася хвиля арештів чинних і колишніх посадовців.

Це стало наслідком створення нової антикорупційної комісії, яку очолив кронпринц Мохаммед бін Салман.

Метою роботи комісії, як повідомляють державні ЗМІ країни, є "захист державних грошей, покарання корупціонерів та тих, хто зловживає своїми посадами", цитує Кореспондент.НЕТ агентство AFP.

Вища рада духовенства країни заявила про те, що заходи антикорупційної комісії є "настільки ж важливими, як і боротьба з тероризмом".

11 принців, чотири чинних і десятки колишніх міністрів було заарештовано через повторне відкриття проваджень за старими справами, зокрема, про руйнування міста Джидда внаслідок повеней у 2009 році.

Серед заарештованих - і впливовий мільярдер, принц Аль-Валід бін Талал, бізнес-імперія якого має інтереси по всьому світу.

Окрім того, було усунуто від виконання обов'язків командувача флоту, міністра економіки та голову національної гвардії країни принца Мітеба, який є членом правлячої королівської родини та якого раніше вважали головним претендентом на трон.

Чергова хвиля арештів - після першої, проведеної у вересні, - свідчить про зміцнення позицій 32-річного кронпринца Мохаммеда бін Салмана, який проводить курс на залучення іноземних інвестицій, а також займає жорстку позицію щодо Катару.

За словами аналітиків, серед заарештованих - багато опонентів як до зовнішньої політики кронпринца, так і його намірів щодо економічних реформ в країні, зокрема, приватизації державних активів та скорочення субсидій.

Батьку кронпринца, чинному королю Салману, незабаром виповниться 82 роки, і Мохаммеда бін Салмана вже вважають фактичним правителем країни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні