У Ковелі оновлюють дитсадки

1
2
У Ковелі оновлюють дитсадки
Цьогоріч Ковель завдяки народному депутату Степану Івахіву отримав понад 2 мільйони 269 тисяч гривень субвенції з Державного бюджету на соціально-економічний розвиток.

Окрім термомодернізації дитсадка №5, це дало змогу завершити заміну вікон на енергоощадні в дитсадках №№ 1,4, 8 та 9. - повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

У Ковелі завершують роботи з утеплення приміщення дитячого садка №5. Починаючи з літа, на об’єкті працюють будівельники. Найперше вони завершили заміну вікон на енергоощадні. На сьогодні уже і фасад набує довершеності.

Ще один дошкільний навчальний заклад кардинально змінився впродовж цього літа. Мова йде про дитсадок №3. Для його оновлення кошти були виділені з міського бюджету – 1 мільйон 320 тисяч гривень. Приміщення згідно з сучасними, європейськими технологіями та вимогами утеплили екологічно чистими матеріалами, пофарбували.

«Ганки гарні зробили, навіси, підмурівки. Працювали майже ціле літо. Реконструкцію фасаду здійснювала луцька фірма «Волбуд». Колір вибирали приємний, милий діткам - зелений. По-перше – він спокійний, по-друге – у нас тут багато дерев, кущів. Він вдало гармонує з ними», - розповідає завідувач Наталія Сидорук.

Наталія Сидорук зазначає, що утеплення позитивно вплинуло на температурний режим. Стало тепліше, комфортніше та економніше. Важко не помітити і нову доріжку, викладену бруківкою, яка веде до закладу. Вона чудово довершила благоустрій навколо дитячої установи.

Цьому садку, у центрі міста - 53 роки, поглянувши сьогодні на нього, видається, ніби щойно збудований.

У самому приміщенні теж чимало змін відбулося впродовж останніх років. Завідуюча зауважує, що дуже багато фінансових зусиль докладають батьки. Кожну групу роблять кращою, більш сучасною. Завдяки співпраці міської влади, благодійного фонду «Патріоти Волині» та батькам змінив обличчя актовий зал.

Радіє Наталя Сидорук і новій пральні. Нещодавно там теж було проведено ремонт, придбано обладнання – машинки-автомати, прес для прасування білизни, швейну машинку. Загалом з міського бюджету на ці потреби спрямовано понад 120 тисяч гривень.

«Садком всі дуже задоволені. Так, як колись нам співчували, то так тепер вітають нас. Кажуть, таку вже красу зробили, так уже у вас гарно. Від імені всього колективу і від усіх наших батьків дуже дякуємо міській владі за такий прекрасний подарунок», - каже завідувач дитсадка №3.

Проведено також заміну усіх вікон у дитсадку № 11 та ДНЗ № 10, на часі - ДНЗ № 13. Відремонтовано приміщення харчоблоку в ДНЗ № 11 та ДНЗ № 12. Закуплено туди потужне, професійне обладнання. Для енергозбереження та раціонального використання коштів у ДНЗ №14 встановлено індивідуальний тепловий пункт, також ІТП закуплено для ДНЗ № 7.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За що його "лижемо"? Гроші його власні чи державні?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні