Луцький міськрайонний суд надовго може залишитися без очільника, - керівник Апеляційного суду

17
-3
Луцький міськрайонний суд надовго може залишитися без очільника, - керівник Апеляційного суду
Якщо Вища рада правосуддя задовольнить заяву про відставку голови Луцького міськрайонного суду Михайла Квятковського, установа надовго може лишитися без очільника.

Про це розповів голова Апеляційного суду Волині Петро Філюк.

Нагадаємо, керівник Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський подає у відставку через тиск на нього та інших служителів Феміди

Петро Філюк повідомив, що розмовляв із Михайлом Квятковським і розуміє його рішення, адже держава тисне на судову систему та намагається «скинути всі біди» на суддів.

«Усі біди перекинули на суд. Газ подорожчав – винен суд, субсидії не платять – винен суд. Незрозуміла ситуація з погромами в судах, незахищеністю суддів. Майбутнє кваліфікаційне оцінювання теж недолуге. Пропрацювала людина 25 років, а його опускають до рівня учня 9-го класу. Ці американські тести навіть не вписуються у наше розуміння, ментальність. Це не перевірка знань, а спосіб максимально звільнити суддів. Як правило, порядних і професійних», - заявив він.

Голова Апеляційного суду Волині зауважив, що процедура призначення нових суддів доволі складна і довготривала. Так, Луцький міськрайонний суд може надовго лишитися без очільника, а справи Михайла Квятковського «перекинуть» на інших служителів Феміди.

«Може бути колапс повний. Я розмовляю з суддями і переконую їх чисто як людей з розумінням поставитися до ситуації. Якщо держава не змінить своє відношення, то буде ще гірше. Я погоджуюсь, що частину суддів треба змінити, але це треба до кожного особисто підходити. Якби у нас всі були негідники і хабарники, нас би порозносили разом з приміщенням», - сказав Петро Філюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бідні нещасні судді... Та вас поголовно треба саджати і не на ваші зони, а на звичайні, до зеків, вбивць і злочинців
Відповісти
Я рахую,що всі судді ,кого посівають колядники,або є підозра на посівання повинні не тільки бути звільненими,але й понести відповідне покарання...
Відповісти
У нас залишилися старі назви у які ми ще віримо 66 ковбаса, масло, Пенсія, суддя, прокурор .. а насправді це одні слова за якими одне гамно.
Відповісти
"Пропрацювала людина 25 років, а його опускають до рівня учня 9-го класу. Ці американські тести навіть не вписуються у наше розуміння, ментальність..." - заявив Михайло Квятковський.
_________________
Дякуємо за роботу. До побачення.
Відповісти
Це суддя, з великої літери!! Був не один раз в процесах, завжди справедливі рішення!!!
Відповісти
А хіба я сказав, що він суддя з маленької літери? Хіба я сказав, що він поганий суддя або несправедливо? Ні. Я так не говорив.
Просто він (як і багато тих, хто виховані на радянській школі) юристи, економісти, лікарі, вчителі... які пропрацювали 25 років і більше, не вписуються в сьогоднішнє життя. Це нормально. Чи Ви вважаєте, що нормально, це коли з поста забирають вперед ногами у віці 80 років? Мовляв, на посаді до смерті буду. А-ля совок і Брежнєв? Оцей савєцкій страх перед пенсією - це саме те, що не дає нам рухатися вперед. Савєцкій менталітет людей, тягне нас назад, в минуле. Зрозумійте.
Відповісти
Не перед пенсією страх, а перед її розміром по відношенню до цін
Відповісти
А він, що якийсь особливий? Він чимось рівніші, ніж завідуюча дитячим садком чи директор школи? Всі живуть на пенсію і він буде жити.
Відповісти
зате Сівчук залишився, який їздить пяний на червоне світло переїзди та Філюк, який знаками маніпулює.
Відповісти
Біда чорна в суддів, ЦЕ ПРОСТО КАПЕЦЬ, ТО ЧОГО ВСІ ТУДИ ЛІЗУТЬ,
- вже хто хто а ФІЛЮК МОВЧАВ БИ
Відповісти
Вже міліцію і даі розігнали.... Розженіть ще суд і цих людей які працюють і ппц буде так скоро, що ви навіть не уявляєте. Квятковський людина з великої літери!
Відповісти
Правильно зробив !в страшній країні живемо а життя одне
Чесна і порядна людина
Відповісти
Коли дивишся новини Аверсу то новини одні - Луцький міськрайонний суд, більше новин по області немає, новин навіть немає в інших судах. Це зрозуміло із кожного сюжету, що кореспондетів "попросили" виявляти новини тільки за одною адресою, Гидко дивитись як кореспондент з мікрофоном нагло лізе в кабінет до судді, яка пояснює, що знаодиться в нарадчій кімнвті, за кадром _ ось, з нами не хочуть говорити. Аврсу ГАНЬБА
Відповісти
Яка нарадча кімната? В кабінеті з суддею сиділа секретар. В нарадчій кімнаті має бути лише суддя. І якби суддя захотіла, закрила б зсередини кабінет для нарадчої кімнати. Судді хоч би елементарні процесуальні вимоги виконували, не було в стільки сюжетів про ваш бездарний суд. А так, там у вас поле непахане для сюжетів з вашими суддями-клоунами.
Відповісти
Біди не від суду, а від корупційних суддів.
Відповісти
В Україні слова "суд", "суддя" дорівнюють матюкам.
Відповісти
Пан Філюк правий в тому, що без Квятковського суд не зможе бути бригадою вирішення справ на замовлення, в тому числі замовлень з апеляційного. Але він не враховує того, що до 2019 року місцеві суди мають бути оновленими і приведеними до вимог нового закону про судоустрій. Розпочато конкурсні змагання на суддівські посади місцевих судів. Чимало членів бригади луцьких суддів конкурс не подолають. Є й такі, що не збираються брати участь у конкурсі, з різних причин. Існує ймовірність, що і Петро Філюк після 2019-го не буде суддею. Його є на чому обвалити під час конкурсу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні