Луцькі прикордонники затримали литовця, який намагався вивезти з України самовар

1
1
Луцькі прикордонники затримали литовця, який намагався вивезти з України самовар
На "Ягодині" затримали іноземця, який намагався вивезти з України самовар, гудзики та нагрудні знаки.

Учора в пункті пропуску «Ягодин», що на українсько-польському кордоні, прикордонники Луцького загону спільно з працівниками митниці завадили незаконному вивезенню з України предметів, що, ймовірно, мають культурну цінність, - пише Держприкордонслужба.

Інформацію про можливе правопорушення охоронці кордону отримали напередодні від оперативних прикордонних підрозділів. Тому, коли легковик «Пежо» литовської реєстрації під керування жителя Вільнюса прибув в пункт пропуску для оформлення на виїзд із України, його було виведено із загального потоку зі смуги руху «зелений коридор» для поглибленого огляду.

В ході перевірки спільна оглядова група виявила в салоні автомобіля серед особистих речей старовинний самовар 1899 року з клеймом «Товарищество торгового дома бр. Шемариных», нагрудні знаки, в тому числі і «За отвагу», емблеми з різного роду зображень, ґудзики.

Всього було виявлено 51 предмет 12 найменувань. Їх, за словами іноземця, він придбав напередодні у Києві у невідомих.

Всі предмети вилучено та направлено на експертизу щодо встановлення історичної та культурної цінності, після чого і буде прийнято відповідне правове рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну самовар має "культурну цінність", тільки не для украіінців..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні