У селі під Луцьком будують новий храм

9
-1
У селі під Луцьком будують новий храм
Громада села Піддубці звела тимчасову капличку і взялася будувати храм УПЦ Київського патріархату.

Про це розповів екс-нардеп, житель Піддубців Анатолій Горбатюк.

«Щиро ділюся приємною новиною і горджусь своїми односельцями, які в складний для держави час своїми діями і вчинками стають прикладом для інших. Ще в середу зранку на спланованій і розчищеній ділянці була порожнеча і лежало пожовкле листя. В обідню пору батюшка Михайло з УПЦ КП разом з активом села висвятив місце для будівництва тимчасового храму, а через годину закипіла робота.

Були зварені металоконструкції, виставлені і забетоновані опори, зроблена опалубка для армопояса. На другий день пройшла проливка бетоном конструкції і продовжились зварювальні роботи. В п’ятницю вже встановили купол і взялись за земельні роботи. В суботу провели внутрішнє планування і засипку піску під бетонну стяжку, розібрали опалубку, розпочали обшивати металопрофілем корпус храму, зварили основу під іконостас і коробки для вікон та дверей і головне - підняли й встановили на куполі хрест», - зазначає Анатолій Горбатюк.

29-го жовтня на куполі нової каплички освятили хрест у присутності мешканців села.

«Новоутворена церковна громада вдячна за ініціативу і сприяння будівництву настоятелю храму с.Гаразджа Андрієві Мовчанюку. Згадали і владику Михаїла, його слова під час освячення місця під храм, про те, що будувати - не руйнувати, а будувати новий храм - це будувати Україну. Дякую всім, хто вже долучився до доброї, Божої справи, і тим, хто має намір робити і творити разом з нами духовне майбутнє рідного села і краю», - розповідає Горбатюк.

Як відомо, у селі Піддубці Луцького району є унікальний храм Церква Святої Покрови (УПЦ). Споруда XVIII ст є одним із найцікавіших взірців барокової архітектури на Волині.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

«Щиро ділюся приємною новиною і горджусь своїми односельцями, які в складний для держави час своїми діями і вчинками стають прикладом для інших. - чим гордиться чоловік - що в селі ще одне корито для попа своїми руками ліплять.Хто з них прочитав Біблію - не знає, а хоча би прочитав???? Не ту країну назвали Гондурасом.....
Відповісти
Ніколи не думав, що в людей така жага до рабства
Відповісти
Не забуваємо підписувати петицію проти будівництва "дитячої" церкви
Відповісти
А кафе "У Михайла" буде як у мене?
Відповісти
Горбатюку слід подивитися кінофільм *весілля в Малинівці*. Завтра в Піддубці прийдуть католики і він буде будувати тимчасове приміщення під костел.Перевертень зі стажем. Поваги як не мав, так і не має. І вже її не буде в віці майже 60 років.
Відповісти
Нехай вже краще будують аніж гризуться за ті церкви...
Відповісти
Лазько біля церкви заробив на машину
Відповісти
А чого раніше не будували? Давно вже треба будо церкву Київського патріархату! Якщо люди хочуть мати свою церкву - нехай будують. Он те, що в Піддубцях молитовний дім штунди мають, нікого не хвилює і всім спокійно. А тут розвели срач, холуї московські. Страшно стало?
Відповісти
останній коментар до вас . Не страшно бридко що хрест на виворіт поставили
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні