--> На волинських виборчих дільницях – недостатня кількість скриньок для голосування | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На волинських виборчих дільницях – недостатня кількість скриньок для голосування

0
-8
 На волинських виборчих дільницях – недостатня кількість скриньок для голосування
Вже у 10-ти дільницях спостерігачі зафіксували такі порушення.

У громадах Волині, де сьогодні відбуваються вибори, спостерігачі ОПОРИ продовжують виявляти факти недотримання Закону України «Про місцеві вибори».

Як розповіла Волинь24 координаторка громадського спостереження ОПОРИ на Волині Катерина Шарпата, найтиповіше порушення – відсутність достатньої кількості скриньок на дільницях.

«Це – масово. Маємо вже більше 10-ти випадків. На дільницях, де були наші спостерігачі. Ми й далі перевіряємо дільниці».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Волині невідомий ходить дільницями і роздає вказівки комісіям у грубій формі, - ОПОРА
Зокрема, у приміщенні середньої виборчої дільниці № 070022, що розташована у с. Заріччя №070022 (Зарічанська ОТГ), спостерігач виявив наявність лише трьох виборчих скриньок та трьох кабінок для голосування. Така ж ситуація на виборчій дільниці № 070712 у с. Розничі (Колківська ОТГ), де на дільниці виявлено лише три виборчі скриньки та три кабінки для голосування.

У м. Любомль у приміщенні великої дільниці № 070589 виявлено чотири стаціонарні скриньки і п’ять кабінок для голосування. Схожа ситуація у приміщенні великої дільниці № 070156, що розташована у смт Іваничі, де спостерігачі зафіксували п’ять стаціонарних скриньок і п’ять кабінок для голосування. Водночас лише одну велику виборчу скриньку виявлено на дільниці № 070603 у с. Вишнівка (Рівненська громада).

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, надання обладнання та інвентаря виборчим дільницям відповідно до пункту 3 частини 1 статті 73 Закону України «Про місцеві вибори» належить до компетенції органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Фактично всі дільниці, де присутні спостерігачі ОПОРИ, відкрилися вчасно. Лише одна дільниця у Велимченській громаді відкрилася із запізненням. Там не змогли правильно розкласти бюлетені по округах, тому змушені були виправляти помилку і через те відкрилися пізніше. Але це незначне порушення.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні