«Сулі-Гулі» : у Луцьку відкрили кафе з грузинською душею*

3
1
«Сулі-Гулі» : у Луцьку відкрили кафе з грузинською душею*
«Сулі-Гулі» у Луцьку лише другий рік, проте ця випічка вже встигла підкорити серця лучан. Відтепер вони зможуть не лише купувати додому кубдарі, мепурі чи хінкалі, а й насолоджуватися національними стравами у меленькій Грузії у Луцьку – кафе «Сулі-Гулі».

Шампанським та фірмовими компліментами від шеф-кухаря вітали всіх гостей на відкритті закладу у п’ятницю, 27 жовтня.

Зовні – гучна музика та кульки, а всередині – грузинські вулички, намальовані на стінах закладу, запах дерева та усмішки персоналу.



Сюди постійно заходять нові і нові гості – вони добре знають смак випічки «Сулі-Гулі» і з нетерпінням хочуть спробувати ще і страви закладу.

Світлана Арутюнян, власниця закладу перерізала урочисту червону стрічку – заклад офіційно можна вважати відкритим.

Щасливі гості отримують м’ясний комплімент із міксом салату та кизиловим соусом, хлібом із печі тоне. Поки малюки смакують випічкою, батьки вже піднімають келихи із шампанським за успіх нового закладу.




Особливу атмосферу вечора створює жива музика – спочатку домбра, а пізніше волинка та саксофон.

Відкрити подібний заклад було великою мрією Світлани Арутюнян, і вона її здійснила. До речі, наразі у Луцьку діють три грузинські пекарні - на Набережній, Задворецькій та Рівненській. А вже незабаром "Сулі-Гулі" відкриють і на Дружби Народів.

Побувавши в Грузії власниця вирішила перенести частинку цієї країни до Луцька.

У меню закладу – поєднання української та грузинської кухонь.

«Грузинська кухня особлива – вони використовують дуже багато спецій, багатьох з яких в Україні немає. Тому, спеції ми замовляємо в Грузії», - ділиться секретами адміністратор пекарні «Сулі-Гулі» на Набережній Ірина Лопатіна.

Також із типових грузинських страв у «Сулі-Гулі» подаватимуть шашлики та суп із баранини і різні соуси – на основі кінзи, базиліку з горішками, зернами гранату.

Фішка закладу також вина. Їх тут також замовляють із Грузії. Одне із запропонованих в меню -виробляють із 417 сортів винограду.

«Наша Світлана дуже прискіплива до нашої роботи – жоден соус не може пройти поза її увагою, кожен продукт вона перевіряє на наповнення, важить. Вона завжди перевіряє чи все на своїх місцях, адже вона любить свою справу. Спочатку вона вкладає в нас (ред. – адміністраторів), а ми своєю чергою передаємо цю любов пекарям, касирам, які передають її покупцям. Я, коли набирала персонал в Нетішинську пекарню спершу питала чи люблять вони цю справу», - розповідає адміністратор «Сулі-Гулі» у Нетішині Ольга Горкун, що завітла на відриття нового кафе.

«У нас буде те, чого немає у Луцьку, можливо і у всій Україні. Ми вклали сюди всю душу і серце», - запевняє Ірина Лопатіна.







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де воно є?
Відповісти
Якщо їхаїш з Ковлє, то третій поворот наліво.
Відповісти
Набережна, 2
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні