У Шенгенській зоні діятиме нова система реєстрації в'їзду та виїзду

0
1
У Шенгенській зоні діятиме нова система реєстрації в'їзду та виїзду
Європарламент проголосував за впровадження нової системи реєстрації в'їзду та виїзду на зовнішніх кордонах Шенгенської зони.

Голосування відбулося у середу, 25 жовтня - за відповідне рішення проголосували 477 євродепутатів, 139 були проти і 50 утрималися, пише «Європейська правда»

Як зазначається, нова система в'їзду/виїзду (EES) дозволить отримувати інформацію про людей з-за меж ЄС, про їхній в'їзд, виїзд та відмову у в'їзді, реєстрації під час подорожі до та з ЄС. Система буде застосовуватися незалежно від того, чи потрібна їм віза.

У Європарламенті пояснили, що правила, які стосуються людей, що в'їжджають до Шенгенської зони, терміново потребують оновлення через проблеми безпеки, а також через збільшення кількості мандрівників за останні роки.

Зміни дозволять посилити і прискорити перевірки на кордонах, оскільки нова електронна система замінить штампування паспортів. Система зберігатиме дані про мандрівників, щоб полегшити швидкий перетин кордону, а також полегшити виявлення випадків використання фальшивих документів або відстеження людей, які затримуються в Шенгенській зоні довше передбачених 90 днів у 180-денному періоді. Крім того, нова система також може допомогти ідентифікувати терористів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні