Справа Литкіної: оприлюднили аудіо розмов ймовірного вбивці з матір’ю

0
-5
Справа Литкіної: оприлюднили аудіо розмов ймовірного вбивці з матір’ю
В Ковельському міськрайонному суді розглянули докази у справі вбивства неповнолітньої Каті Литкіної, зокрема, заслухали частину аудіозаписів телефонних розмов матері обвинувачуваного Назара Статочнюка, здійснених під час проведення негласного слідства.

Аудіозаписи розглянули у вівторок, 24-го жовтня на черговому судовому засіданні, - пише "БУГ".

Нагадаємо, 16-річна Катерина Литкіна зникла першого серпня 2016 року. 11-го серпня того ж року у Нововолинську на териконі поблизу шахти №3 було знайдено тіло дівчини.

Телефонні розмови Вікторії Гуліди, матері обвинувачуваного у вбивстві неповнолітньої, суд розглянув у відкритому режимі.

Прокурор Сергій Самчук звернув увагу суду на розмову від 5-го грудня 2016-го року. У аудіозаписі чітко чути, коли Назар Статочнюк, спілкуючись із матір’ю, згадує про речовий доказ – телефон вбитої.

"Але телефон, в принципі, ніяк не могли знайти", - Назар Статочнюк.

"Тихо! Тихо! Ни цей, я всьо собі знаю, я читала… потім поговоримо", - Вікторія Гуліда.

“Прошу звернути увагу на дату цієї розмови – це 5 грудня 2016 року. Ми сьогодні досліджували протокол огляду місця події, де був знайдений телефон, і бачили, що це територія, яка поросла густо чагарниками, травою. Його дійсно важко було знайти”, – відзначив прокурор.

На його думку, саме цей аудіозапис свідчить про причетність Статочнюка до вбивства Катерини Литкіної.

Захисник обвинувачуваного Сергій Полячук вважає по-іншому:

“У серпні знайшли телефон і ця інформація до грудня приховувалась, от чому було здивування. Але є докази і сьогодні досліджували експертизу про те, що на знайденому телефоні не було ніяких слідів Статочнюка, тому він дійсно був здивований”.

Прокурор Самчук заявив, що доказове значення має лише розмова, яка вказує на те, що Статочнюк може бути дійсно причетний до вбивства Катерини Литкіної.

“Вважаю, що з метою економії часу, ми могли б прослухати тільки її, адже решту записів не мають жодного значення для судового процесу”, – звернувся він до суду.

Однак сторона захисту Статочнюка наполягла на тому, щоб прослухати всі аудіозаписи на диску.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні