У Луцьку дозволили будувати дитячу церкву

5
3
У Луцьку дозволили будувати дитячу церкву
Луцькі депутати дозволили збудувати у місті церкву для дітей.

Про це стало відомо 25 жовтня під час сесії Луцької міської ради.

Депутати погодились внести зміни до проекту детального плану території 40-Ж-2 мікрорайону у Луцьку і передбачити там будівництво дитячої церкви.

Зауважимо, досі там було передбачене будівництво дитячого садка, однак, за словами депутатів, місця для останнього там не вистачає.
Натомість церква, на думку голови земельної комісії Євгенія Ткачука, буде корисною для мам з дітьми, мовляв туди буде зручно зайти з візком. Таку ідею, з його слів, підтримав митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

Церкву нібито планують збудувати за кошти місцевих мешканців. Однак перед тим обіцяють винести питання на громадське обговорення.

Депутат Павло Данильчук натомість заважив, що раніше на вулиці Конякіна підприємець самовільно збудував ресторан «Вогнем і мечем», тож тепер там дійсно не вистачає місця для садка. Депутат переконаний, що церкву хочуть збудувати, аби всі забули, що там повинен був бути садок.

Врешті 26 депутатів підтримали внесення змін до плану території і будівництво там церкви.

Читати також: Замість садочка - церква: священик пояснив, для чого Луцьку «казковий» храм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Релігія-опіум для народу
Відповісти
с..ки продажні! "Дайош кожному жителю свою особиту церкву" - такий лозунг останні пару років в Луцьку. А нашо ????
Відповісти
То може замість садочка дітей туди відправляти, а то на садочки , школи місця немає.Дітей скоро в міськраду поведем ,нехай на сесії дітей доглядають , а то я з Лесі Українки вожу дітей в садочок на Відродження
!!!!! А там де церкву будуватимуть ситуація не краща!!!!!!!!!!!Садочки давайте!!!!!!!!
Відповісти
Правду кажуть - якщо бозя хоче когось покарати, то віднімає розум. Це як раз про наших депутатів. Хоча проглядається ще одна схемка - мішаня хотів вальнути хостел на місці тюрми. Типу не вийшло. Зараз дали попам місце під церкву. А через трохи часу той же женік змінить цільове призначення і замість церкви мішаня забабахає повноцінний готель з сауною і лядями. Гроші ж не смердять...
Відповісти
Написали б краще, що цим самим узаконили "Огнєм і мечем". Бо половину ділянки під будівництво дитячого садка зайняв незаконно побудований ресторан. Оскільки на
другій половині ділянки дитячий садочок аж ніяк не вміщався, то вирішили гнів людей перевести з ресторану на церкву от і все. А чого б людям не сказати правду?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні