Луцька бібліотека не має грошей на передплату періодики

2
8
Луцька бібліотека не має грошей на передплату періодики
Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки не має коштів на передплату періодичних видань.

Про це йшлося у вівторок, 24 жовтня, під час засідання комісії Волиньради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, - пише Волинська Правда.

У своєму зверненні до обласної влади бібліотекарі запевняють, що заклад отримав з обласного бюджету на потреби передплати 149 тисяч гривень. Утім, цьогоріч кошти надійшли в урізаному вигляді – 50 тисяч гривень.

Це дало змогу забезпечити періодичний репертуар лише з 326 назв. Надалі ж кошти на ці потреби у кошторисі не закладені. Тому вже зараз потребують продовжити передплату на четвертий квартал цього року, а також на цілий 2018 рік.

Тож, бібліотекарі сподіваються на додаткове виділення сесією обласної ради понад 290 тисяч гривень, що були передбачені бюджетною програмою на 2017 рік, проте в кошторис бібліотеки так і не увійшли.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А можливо краще б її закрити,хто зараз ходить у бібліотеку за книжками. На кожному вуглу бібліотека. Там одні бібліотекарі,більше ніж читачів.Як зайшла раз,р то злякалася, зали здоровенні і два читача. Ото працюють. А звітуються, 40 і більше тисяч,глянувши на їх сайт.Де вони їх стільки беруть, видно з неба падають
Відповісти
А звідки у Вас, шановна, циферки 40 і більше тисяч? Зі стелі? Чи Вас допустили до документів звітних бібліотеки? А що мають читати члени громади області, якщо не виписано жодного періодичного видання на 4-й квартал цього року?А як щодо тих людей, які не можуть собі дозволити передплатити республіканську і обласну прресу, але приходили у стіни цієї книгозбірні, щоб ознайомитись зі змістом цих видань, перелік назв яких з кожним разом все менший та менший? Іде геноцид культури... та... деградація таких, як Ви, шановна пані-анонімко. Не потрібно розписуватись за інших людей, для яких періодика цієї книгозбірні була єдиним джерелом для ознайомлення з новинами, що відбуваються в області, в Україні та в світі. Винищення культури України починається з перекриття доступу до преси простих людей.. А що ж далі? А далі... податки на тварин, на повітря, яким ми дихаємо, заборона свободи слова, тюрми, контабори... Доборолась Україна... до самого краю((((
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні