У Шацьку руйнують старовинне городище

1
-3
У Шацьку руйнують старовинне городище
У Шацьку розорали городище, яке є пам’яткою археології.

До того ж зловмисники повалили охоронний знак на пам’ятці, встановлений у 2009 році, - пише "Волинь Нова".

У червні цього року закінчився термін паспорта, який узаконює споруду. Продовжувати паспорт місцева влада не хоче, бо вважає, що питання щодо городища є спірними і незрозумілими.

Чиновники кажуть, що відсутній «достойний» документ, який би вказував чіткі межі і власника пам’ятки. Хоча комплект необхідної документації виготовлено ще у 2009 році. Під час підписання охоронного договору Шацькій селищній раді окремо було надано ще й технічну документацію про встановлення меж пам’ятки, облікову картку та паспорт пам’ятки.

Оскільки городище знаходиться за межами населеного пункту, то нова територіальна громада не відповідатиме за його охорону та збереження.

На думку археологів, вихід з ситуації є. Саме тепер розробляють генеральний план Шацька. Є пропозиція внести городище в межі селища та взяти його під охорону новою громадою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо тут замішаний олігархічний бізнес то чхати він хотів на якісь археологічні памятки,
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні