«Він був приречений на успіх», - організатори поетичного фестивалю Meridian Lutsk

0
2
«Він був приречений на успіх», - організатори поетичного фестивалю Meridian Lutsk
Організатори та спонсори Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Lutsk переконані – захід вдався на славу і припав до смаку лучанам.

Нагадаємо, 6-8 жовтня у Луцьку відбувся міжнародний фестиваль Meridian Lutsk, що зібрав 34 учасника з шести країн та більше 500 відвідувачів.

Одним із спонсорів фестивалю було луцьке підприємство «Кромберг енд Шуберт Україна». Фінансовий директор КРОШУ Олександр Шаварський прокоментував це так: «Ми вирішили підтримати Meridian Lutsk, тому що найперше – це гарна промоція міста одразу на кількох рівнях. Ця подія підкреслила європейський статус Луцька своєю насиченою програмою, добірним переліком учасників та високою культурою проведення».

Підготовка Meridian Lutsk тривала з початку 2016 року. Команда фестивалю провела мистецькі заходи, прес-конференції, фокус-групи з питань літератури і книговидання в Україні. Першим на пропозицію співпраці відгукнувся луцький бізнесмен та громадський діяч Роман Бондарук.

«Я одразу погодився фінансувати проведення поетичного фестивалю, бо, займаючись друкарнею та книгарнею, усвідомив наскільки важливо і водночас складно виховувати культуру читання в людей. Це направду щоденна праця, яка вимагає неабиякого терпіння», - зазначає спонсор фестивалю.

«Мистецьке об’єднання «стендаЛь» має свою кількарічну історію успіху в Луцьку, тож проект від початку був приречений на вдалу реалізацію. За три дні фестивалю вдалось провести більше двох десятків літературних подій, книжковий ярмарок і при цьому попит зростав на очах: з кожним днем людей приходило все більше і більше, місцеві та всеукраїнські ЗМІ миттєво поширювали репортажі. Можна сказати, механізм запрацював ідеально!», - додає Роман Бондарук.

Голова мистецького об’єднання «стендаЛь» та директорка Meridian Lutsk Елла Яцута пишається результатом роботи. На її думку, Луцьк поступово стає органічною складовою літературного процесу в Україні.

«Задум полягав не в тому, щоб організувати щось масштабне і яскраве. Основні ідеї полягали в промоції міста на всеукраїнському та міжнародному рівнях, привертанні уваги до важливих мистецьких та історичних питань, розставленні акцентів на культурній самоідентифікації волинян. І ми зробили це. Мабуть, це той випадок, коли назад дороги уже немає і є тільки чіткий дороговказ на майбутнє: продовжувати підносити Луцьк до рівня прогресивних і туристично привабливих міст», - зазначила Елла Яцута.

Втім, кажуть організатори, є й цілі, яких не вдалось досягти. Зокрема, Луцьк так і не був представлений на міжнародних книжкових ярмарках.

"Meridian Lutsk прозвучав на Книжковому Арсеналі у Києві та Форумі видавців у Львові, але присутність на міжнародних подіях – це можливість залучити іноземних туристів. Нам не вдалося залучити фінансування, але хочемо компенсувати це наступного року», - також додала Елла Яцута.

З її слів, поки важко сказати, яким буде і чи буде взагалі Meridian Lutsk – 2018.

«Фестиваль подібного формату дуже потрібен Луцьку. Підтвердження цього – численні позитивні відгуки відвідувачів та учасників. Але ми працюємо над власною унікальною концепцією події. Співпраця з MERIDIAN CZERNOWITZ – це величезний досвід і відповідальність, адже треба підтвердити і міжнародний статус і бренд якості, який дає MERIDIAN. Але Луцьку потрібен власний бренд. І ми над ним будемо працювати. Що вийде, побачимо у 2018», - повідомили організатори.

Організатори: Мистецьке об’єднання «стендаЛь», Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz, Департамент культури Луцької міської ради, Роман Бондарук.

Партнери: Волинська обласна рада, Генеральне консульство Республіки Польща в Україні, «Ідейл», «Кромберг енд Шуберт Україна», Волинська обласна друкарня, Волинська організація Національної спілки письменників України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні