--> Волинські політики відсудили право балотуватись на голову громади | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські політики відсудили право балотуватись на голову громади

0
0
Волинські політики відсудили право балотуватись на голову громади
Кандидати на крісло голови Любешівської об'єднаної територіальної громади оскаржили у суді рішення комісії про відмову у реєстрації.

Судові засідання відбулись у п'ятницю, 13 жовтня, - повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Любешівський районний суд Волинської області визнав протиправним і скасував рішення Любешівської селищної виборчої комісії, яка відмовила у реєстрації двом кандидатам на посаду голови ОТГ.

Попередньо відмову отримали Петро Хомич (самовисування) та Олексій Приходько (ВО «Батьківщина»).

Кандидат на посаду голови ОТГ Петро Хомич (самовисування) 27 вересня подав до Любешівської виборчої комісії пакет необхідних документів для реєстрації його кандидатом на посаду голови Любешівської об’єднаної територіальної громади, а наступного дня отримав постанову про реєстрацію його кандидатом на посаду голови Любешівської селищної ради, хоча вибори 29 жовтня на таку посаду не проводяться.

Крім того, Петро Хомич подав ще один пакет документів для реєстрації його кандидатом у депутати в одномандатному виборчому окрузі № 8 для виборів у цій же громаді. Відтак Любешівська районна виборча комісія зареєструвала його кандидатом у депутати.

Виявивши подвійну реєстрацію кандидата, Любешівська ТВК на своєму засіданні прийняла рішення про скасування реєстрації Петра Хомича – і кандидатом на посаду голови, і кандидатом у депутати.

Ще один кандидат на посаду голови ОТГ Олексій Приходько (ВО «Батьківщина») того ж дня, 13 жовтня, звернувся в Любешівський районний суд з аналогічною позовною заявою, яку суд також задовольнив.

Відтак, одразу після судових розглядів, 13 жовтня, Любешівська селищна виборча комісія зібралась на засідання і поновила реєстрацію обох кандидатів на посаду голови Любешівської ОТГ.

Крім того, на цьому ж засіданні ТВК рийняла рішення не подавати апеляційну заяву до суду.
Теги: отг, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні