--> У волинській школі відбувся тиждень козацької слави | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У волинській школі відбувся тиждень козацької слави

0
-6
У волинській школі відбувся тиждень козацької слави
З нагоди дня захисника України та Дня українського козацтва у ковельській школі №6 відбувся тиждень козацької слави.

Тиждень козацької слави традиційно розпочався із загальношкільної лінійки, на якій, президент школи – Халамай Ольга (учениця 9 класу) ознайомила присутніх з планом проведення тематичного тижня. Всі учні школи долучилися до акції «Напиши лист солдату», де показали свої мистецькі вміння, а сім'я Гейко-Петросян принесли для воїнів АТО пакунок з теплими шкарпетками, - повідомляє Район.Ковель.

В середу для учнів усіх класів була проведена єдина виховна година до Дня козацтва. У бібліотеці діяла виставка тематичної літератури. Діти на перервах переглядали мультфільми про козаків.

12 жовтня відбувся загальноміський конкурс «Козацькому роду – нема переводу». Школу №6 представляв учень 8-го класу Строчук Владислав, який успішно пройшов такі випробування:

Конкурс – представлення «Давайте познайомимося». Владислав у віршованій формі розповів про себе, походження свого імені та захоплення в українському стилі, а також, гості свята мали можливість послухати інтерв’ю бібліотекаря дитячої міської бібліотеки про Владислава, як найактивнішого читача.

Під час другого конкурсу він показав свої знання з історії українського козацтва, а також те, на скільки добре він орієнтується у козацьких клейнодах і їх призначенні.

Найцікавіший та найоригінальніший третій конкурс – театральна інсценізація «Як козаки по сіль ходили». Тут допомагали Владиславу учні школи: Деркач Микола (9 клас), Сахарук Максим (7 клас), Шворак Павло (7 клас), Велічук Максим (7 клас), Каліщук Назар (7 клас) та учень 6 класу – Лайтар Андрій. Хлопці показали свій артистизм, винахідливість та справжню козацьку силу і мужність.

Строчук Владислав став Лауреатом конкурсу і був особливо відмічений почесним громадянином міста, письменником і краєзнавцем Анатолієм Семенюком.

І на завершення тижня козацької слави був проведений виховний захід «Ми маленькі козачата» для учнів 3 – 4 класів. Діти змагалися в різноманітних конкурсах та естафетах, де показали свій інтелект, спритність та любов до рідної землі з її звичаями та традиціями.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні