Волинський священик пояснив, чому не треба боятися «П'ятницю, 13»

2
-3
Волинський священик пояснив, чому не треба боятися «П'ятницю, 13»
Прес-секретар УПЦ Олег Точинський пояснив, чому не треба боятися міфічної "П'ятниці, 13".

Чимало людей пов'язують п'ятницю 13-го з містикою та забобонами. Але чи варто боятися цього дня і що про це каже церква, розповідає прес-секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Олег Точинський виданню Перший.

Він зазнача, що люди ще з давніх часів містифікують різноманітні незрозумілі явища, особливо, якщо з ними був пов’язаний ряд закономірностей чи збігів.

"У народі це називають прикметами. Одне з них – страх перед п’ятницею 13-го, яка у нас випала сьогодні", - каже Точинський.

"Насправді, п’ятниця 13-го у наш час так обросла міфами, що знайти походження цієї фобії практично не можливо. Одна з найпоширеніших версій розповідає нам про те, що у п’ятницю 13 жовтня 1307-го року король Франції Филип IV наказав заарештувати членів ордену Тамплієрів, яким боргував велику суму грошей", - розповідає він.

"Але, якщо говорити про боязнь п’ятниці 13-го з церковної точки зору, то все спрощується, адже віруючій людині немає чого боятись, коли у серці є Бог", - переконує прес-секретар УПЦ.

"Справа у тому, що всі забобони, які ми знаємо, мають одне коріння – людська слабкість. Перш за все – це слабкість духовна. І людина з впевненістю каже, що для неї п’ятниця 13-го завжди є нещасливим днем, то це трапляється виключно через самопереконання. Цей факт, до речі, вже неодноразово доводили науковці", - зазначає протоієрей.

Також він наголошує, що в Англії вже не перший рік існує звичай сприймати звичні для більшості людей прикмети про невдачі з точністю до навпаки – як такі, що нестимуть удачу.

"Тож віруюча людина завжди посилається до першопричини всього – Бога. А Господь, як відомо, зла не створив. Тому освятити себе молитвою чи просто хресним знаменням – набагато корисніше, ніж бігти наввипередки перед чорним котом, який запланував перейти Вам дорогу", - резюмує Точинський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якби розігнати оту християнську, іудейську, ісламську наволоч (маються на увазі попи, пресвітери, рабини та мулли) - життя на Землі в рази покращилося б
Відповісти
Будь -яка релігія теж "забобон!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні