У Луцьку стартували Дні польського кіно. ФОТО

0
4
У Луцьку стартували Дні польського кіно. ФОТО
У четвер, 12 жовтня, у Луцьку урочисто відкрили Дні польського кіно, які щороку тривають у різних містах України.

Так, упродовж тижня, лучани матимуть можливість ознайомитися та оцінити найкращі стрічки польського кінематографа, відзняті впродовж двох останніх років, - пише VIP.

Відкриття відбулося у ТРЦ «Порт-сіті» із фуршету та вітання від консула Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Криштофа Савіцького.


«Я сердечно вітаю усіх відважних, які придбали квитки й прийшли оцінити фільми польського виробництва. Два роки тому була ситуація, коли я був одним глядачем у залі, тому мені надзвичайно приємно, що сьогодні на табло достойна цифра викуплених квитків», - почав консул.

Пан Савіцький додав, що головна героїня фільму, яким відкриватимуть Дні польського кіно Міхаліна Вісловська – дуже важлива персона, бо у час війни вона боролася, аби вижити та зберегти усе, що мала на той час.

«Шановні, зараз ми підемо дивитися фільм про дуже відважну жінку, яка у 70-х роках проводила боротьбу з ідіотизмом комуністів та провінціальних цензорів. Вона написала першу книгу «Мистецтво кохання», книгу про секс. Дуже добре, що ми дочекалися часу, коли можемо вільно про це розмовляти Для мене це дуже важлива персона», - розповів пан Криштоф.


Один із польських глядачів розповів, що інформацію про Дні польського кіно дізнався з інтернету. За його словами, у Польщі фестивалів українського кіно немає, а відтак наші фільми показують там дуже рідко. Поляк наголошує на тому, що українська нація теж повинна фінансувати презентацію свого кіно на території Польщі, так само, як вони фінансують своє кіно у нас.

«Такі фестивалі відбуваються завдяки Польському Інституту культури, Інституту кіно і завдяки таким інститутам відбуваються покази наших фільмів закордоном», - розповів гість.

Опісля урочистості присутні мали змогу переглянути біографічну драму режисерки Марії Садовської «Мистецтво кохання». До слова, цей фільм – це історія сексуальної революції у польській версії.

Переглянути фільми можна до 18 жовтня, в кінотеатрі «Premier City». Окрім «Мистецтва кохання», лучани зможуть оцінити молодіжний фільм-фентезі «За блакитними дверма», драму «Новий світ» та «Марія Склодовська-Кюрі», романтичну комедію «Планета Самотніх», біографічний фільм «Остання сім’я» та трилер «Червоний павук».

Анастасія КАЧИНА

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні