--> Батькам пояснили, чому ґаджети корисні для дітей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Батькам пояснили, чому ґаджети корисні для дітей

1
-2
Батькам пояснили, чому ґаджети корисні для дітей
11 жовтня у коворкінгу Zelenka, що на вулиці Ярославів Вал у Києві відбувся майстер-клас "Ґаджет у дитини від 0 до 18 років: ваш конкурент чи помічник?". На захід прийшло 7 мам, які мають дітей віком від 1,5 років до 10-ти років.

"Планшети та смартфони діти почали освоювати швидко. Причиною цього, часто стає батьківська лінь та небажання організувати для дитини цікаве дозвілля", - кажуть психологи Вікторія Гірфанова та Ірина Кадученко. Вони розповідали, як електронний пристрій може допомогти дитині або ж нашкодити.

Gazeta.ua виокремила 7 рекомендацій експертів як замінити ґаджет для дитини.

1. Ґаджет задовольняє потребу в безпеці.

Ґаджет ніколи не накричить на дитину, що вона щось не так зробила. Не зробить зауваження.

Рекомендація: коли спілкуєтесь з дитиною, говоріть як з дорослим. Якщо дитина зробила те, що вам не подобається - встановіть з нею контакт. На запитання "Що ти зробив?" дитина вмикає захисну реакцію і вас не чує. Це межі безпеки. У такому випадку треба подивитись в очі дитини та запитати, що вона відчуває зараз. Дитина почне більше довіряти та почуватиметься у безпеці.

2. Ґаджет завжди на боці дитини.

Це помітно, коли дитине іде до школи, тоді стосунки з батьками починають змінюватись. Коли з'являються проблеми в школі батьки підтримують вчителя, а не дитину.

Рекомендація: неважливо, що діти говорять, основне завжди бути на боці дитини. Можна потім окремо з дитиною обговорити цю ситуацію, те, що дитина відчуває. Ніколи не робіть зауважень дитині при інших людях. Це віддаляє та руйнує довіру.

3. Ґаджет задовільняє свободу вибору.

Ґаджет ніколи не запитає чому дитина обрала цю гру з-поміж інших.

Рекомендація: можна почати давати свободу дитині, наприклад у виборі шкарпеток, запитувати чи хоче сині, чи жовті. Хай дитина сама вирішить та одягне.

4. Ґаджет вчить дисципліні та турботі.

Якщо ґаджет не заряджати - він перестане працювати, дитина це розуміє.

Рекомендація: важливо давати дитині завдання, у яких вона могла б потурбуватись про вас, про сім'ю. Це може бути і турбота за квіткою, треба пояснити чому варто поливати і що буде, якщо цього не робити. Можливість проявити таку турботу покаже, що все в житті має причинно-наслідковий зв'язок.

5. Ґаджет пробачає помилки.

Якщо в грі помилився в тебе є можливіть почати спочатку.

Рекомендація: Якщо дитина щось розбила або розлила, ми часто не даємо можливості це виправити. Треба пояснити, що нічого страшного не відбулось і якщо щось не вийшло - дайте можливість це виправити.

6. Ґаджет сучасний.

Ґаджет завжди оновлюється, ігри стають креативнішими.

Рекомендація: ви можете теж змінюватись, розповідайте дитині щось нове. Ви можете стати помічником в пошуку нової інформації.

7. Ґаджет задовольняє потребу в успіху.

Коли дитина пройшла, якийсь етап в грі, вона відчуває піднесення "Я молодець", особливо, якщо це не вийшло вчора.

Рекомендація: треба перенести успіх в реальне життя. Для підняння самоцінки до 12 років варто дитині ходити у якусь секцію. Це можливість навчитись ставити цілі та їх досягати. Якщо людина ходить в якусь секцію, має хоббі, має щось, що її цікавить - треба, щоб наставник говорив: "Молодець, але я знаю, що ти можеш краще". Важливо ставити вищу планку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А мені цікаво чому не написали що гаджети псують зір,доводять до гіподинаміі,а сидіння в соцмережах вібирає купу часу що потім не встигаєш зробити важливіші справи,що викликає дратівливість і впливає на стан здоров’я.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні