Поліщук VS Нестерук: образливий допис у Фейсбуці перевірить експертиза

4
-1
Поліщук VS Нестерук: образливий допис у Фейсбуці перевірить експертиза
Суд призначив провести семантико-текстуальну експертизу образливого допису у Фейсбуці радника міського голови Луцька Ігоря Поліщука про депутата Петра Нестерука.

Про це стало відомо 10 жовтня під час засідання у міськрайонному суді.

Нагадаємо, із позовом до суду про захист честі, гідності і ділової репутації та відшкодування моральної шкоди звернувся депутат Луцької міської ради Петро Нестерук.

За його словами, радник міського голови Ігор Поліщук поширював у мережі Фейсбук неправдиву інформацію про нього, зокрема, про несплату податків та продаж фальсифікованого алкоголю. Після чого його усунули від головування на комісії з питань підприємницької діяльності. Позивач просить відшкодувати 25 тис. грн моральних збитків.

Суддею у справі виступає Світлана Рудська, адвокат Петра Нестерука – Павло Черніка, представник Ігоря Поліщука – адвокат Святослав Туз.

Раніше Святослав Туз попросив опитати як свідка оператора «Аверсу» Вячеслава Марушко. Суддя це клопотання задовольнила.

Відтак, 10 жовтня Вячеслав Марушко підписав присягу. Служителька Феміди попередила, що у разі неправдивих свідчень йому грозить кримінальна відповідальність.

«У рамках розслідування мені запропонувала моя колега зайти і знімати приховано контрольну закупку горілки у магазині «Гроно». Ми здійснили закупку. І на цьому все. Це було в березні 2017 року. Як мені сказали, власник магазину торгує фальсифікованою горілкою. Я знімав на камеру, а моя колега Наталія Поліщук розраховувалась», - розповів він.

Оператор «Аверсу» зазначив, що тоді журналісти купили 2-3 пляшки горілки. Куплену продукцію віддали на експертизу.

«Потім таку саму горілку ми закупляли на складі Нестерука. Ми купили 10 пляшок. Пару пляшок ми залишили в себе. Декілька пляшок опечатали і забрали з собою. Було встановлено, що горілка з «Грона» мала акцизи з підробкою. Так було і з горілкою Нестерука. Я точно не пам’ятаю, коли це все було», - сказав чоловік.

Адвокат Петра Нестерука надав суду фото- та відеодокази звинувачень, зокрема, скріншоти зі сторінки Ігоря Поліщука у Фейсбуці та відео з сесії міської ради, де той коментує свій допис. Павло Черніка наголосив, що у Ігоря Поліщука – вища юридична освіта і він розуміє всі нюанси цієї галузі.

Натомість Святослав Туз повторно попросив провести семантико-текстуальну експертизу допису Поліщука та зупинити провадження до її завершення. Представник позивача виступив проти такої пропозиції, оскільки справа й так затягується.

У підсумку суддя Світлана Рудська вирішила призначити експертизу посту Ігоря Поліщука у Києві. Так, фахівці вирішать, чи міститься у тексті негативна інформація про Петра Нестерука.

Експертиза триватиме 60 днів. До цього часу провадження у справі зупинили.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Справа в тому, що Поліщук не має найменшого поняття про те, що таке оціночні судження. Оціночні судження, зазвичай, носять суб’єктивний характер і виражають думку людини, в якій містяться як позитивні, так і негативні відгуки про об’єкт пізнання. До них належать прогнози, передбачення, порівняння і оцінки. Оціночні судження визначаються вставними словами звичайно, очевидно, без сумніву, напевно, можливо, здається, перш за усе, з іншої сторони тощо. Оціночне судження - це знеособлена думка людини. Поліщук же пише у Facebook, що підприємство, яким володіє депутат, "займається продажем фальсифікованих спиртогорілчаних виробів, уникає сплати податків, фактично обкрадаючи бюджет". Тобто, він звинувачує свого опонента, але докази цілком відсутні. Базар. Юрист за фахом абсолютно не володіє предметом розмови. Це нонсенс. І цю тупість вивішує на обговорення в ЗМІ.



Відповісти
Може Поліщук і не знає,що таке оціночні судження,проте Нестерук точно знає,що таке підроблена горілка.
Відповісти
Підтримую Журналіста. Фаховий коментар.
Відповісти
Ви вже всіх задовбали !
Ідіть геть !
Разом.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні