--> У Луцьку слухали вірші про розстріляних євреїв | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку слухали вірші про розстріляних євреїв

1
3
У Луцьку слухали вірші про розстріляних євреїв
У Луцьку слухали вірші української письменниці Маріанни Кіяновської, присвячені трагедії у Бабиному Яру.

Презентація збірки «Бабин Яр. Голосами» відбулась 7 жовтня у Палаці культури Луцька в рамках поетичного фестивалю Meridian Lutsk.

Поет, перекладач та літературознавець Маріанна Кіяновська читала свої вірші, написані від імені розстріляних у Бабиному Яру євреїв, а також тих, кому вдалось вціліти. Жодним словом не коментуючи їх, авторка понад годину тримала увагу присутніх . Сама ж покинула сцену зі сльозами на очах.

Керівник мистецького об’єднання «Стендаль» та фестивалю Meridian Lutsk Елла Яцута зауважила, що презентація збірки «Бабин Яр. Голосами» – одна з найбільш знакових подій фестивалю.

«Вона не для широкого товариства, адже ці вірші – не для розваги, їх потрібно прожити і відчути», - зазначила організаторка фестивалю.

«Говорячи про трагедію у Бабиному Яру, ми часто кажемо – було замордовано 70 тисяч людей, але при цьому ми забуваємо найважливіше – їхні імена. А у цих віршах вони звучать», - додала вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Бабиному Яру почали розстрілювати людей НКВД-ти ще в 1933 р. А керували тоді в СРСР виключно євреї.В 1941-1943 р.р. там розстрілювали далеко не одних євреїв.З чого то вона за одних богообраних ридає??
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні