Волинь майже на 100% готова до опалювального сезону

0
2
Волинь майже на 100% готова до опалювального сезону
Райони Волині майже повністю готові до початку опалювального сезону.

Незважаючи на малі резервні фонди (або їх відсутність) для ліквідації наслідків надзвичайних ситуації, знос спецтехніки та борги, райони звітують про майже стовідсоткову готовність до зими.

Про це йшлося у четвер, 5 жовтня, під час засідання антикризового енергетичного штабу в облдержадміністрації, - пише Волинська правда.

Голова Володимир-Волинської райдержадміністрації Наталія Василець повідомила, що повністю підготовлені освітні, медичні, соціальні та культурні заклади району. Також були повірені лічильники та перевірені димоходи і вентиляційні канали.

У деяких сільських школах вікна замінили на енергозберігаючі. Загальна сума склала майже 800 тисяч грн. Також розпочалися роботи із заміни котлів на тверде паливо. Василець запевняє, що освітні заклади забезпечені паливом на 100%. Така ж ситуація і у всіх ФАПах та амбулаторіях району.

«Дорожнє господарство Володимир-Волинського району теж готове до зимового періоду, для запобіганні ожеледиці заготовлені піщано-сольові суміші в достатній кількості», – додає чиновниця.

Керівники Ковельського і Турійського районів озвучили схожі показники.

«У нас часто кажуть про те, що міняють вікна на металопластикові, але не завжди це впливає на енергоефективність, – зауважив заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук. – Тому хочеться порівняти споживання кількості енергоносіїв після проведених енергоощадних заходів у закладах соціальної і не тільки сфери».

Кошарук ще раз наголосив на тому, що необхідно прискорити проведення робіт з підготовки до нового опалювального сезону. Особливо в частині резервних коштів в районних бюджетах та в бюджетах новостворених об’єднаних територіальних громадах.

«У вас є об’єднані громади. Вони повинні теж бути відповідальні за свої території. Тому і готовність до запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій лежить на їх плечах», – додав чиновник.

«Цього року підготовка до зими ще повністю лежить на плечах району, а вже з наступного року ОТГ самі закуповуватимуть піщано-сольову суміші, паливо та ін.», - резюмував голова Ковельської райдержадміністрації.

Такі ж повноваження будуть надані громадам і в частині дорожнього комплексу. 4399,6 км будуть передані місцевим органам влади самоврядування.

Нагадаємо, що у Володимирі та Ковелі розпочався опалювальний сезон.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні