--> Волинські водойми заражені інфекцією, через яку відмовляють нирки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські водойми заражені інфекцією, через яку відмовляють нирки

2
-5
Волинські водойми заражені інфекцією, через яку відмовляють нирки
До 100 водойм у районах Волині заражені лептоспірозом.

Таку статистику помітили під час моніторингу, - повідомляє прес-служба Волинського лабораторного центру МОЗ.

Есперти визначили, що до 100 природних вогнищ лептоспірозу є майже у всіх районах. Через це існує загроза подальшого розповсюдження інфекції на території нашої області.

Нагадаємо, у вересні чоловік заразився лептоспірозом під час купання в річці.

Так, нещодавно унаслідок захворювання помер львів'янин. З'ясувалось, що чоловік заразився лептоспірозом під час купання у одній з водойм Тернопільщини. Він лікувався самростійно та довго не звертався до лікарів, тому у чоловіка відмовили нирки.

До слова, на території Волині щорічно реєструються поодинокі випадки захворювання людей на лептоспіроз. Характерно, що понад 90% мали контакт з водоймами (під час проведення сільськогосподарських робіт чи відпочинку).

Довідково:

Лептоспіроз — це гостре інфекційне захворювання з групи зооантропонозів, яке спричиняється лептоспірами і характеризується: ураженням м’язів, а головне печінки і нирок та супроводжується хвилеподібною гарячкою. З моменту зараження до початку ознак хвороби проходить від 6 до 20 днів.

Захворювання починається гостро: підвищується температура тіла до 39-40 градусів, хворі відчувають сильний головний біль, слабкість, та характерно, з’являється різка болючість у литкових м’язах.

Джерелом інфекції для людей є хворі і перехворілі тварини (домашні і дикі), в основному — мишовидні гризуни (щурі, польові миші, землерийки). Вони є носіями збудника лептоспірозу у природних умовах, виділяючи збудник із сечею в навколишнє середовище, забруднюючи воду та все навколо.

В організм людини збудник проникає через пошкоджену шкіру і слизові оболонки порожнини рота, очей, носа. Відповідно, заразитися лептоспірозом можна під час купання, риболовлі, а також при вживанні води з відкритих водоймищ, а ще при проведенні сільськогосподарських та зборі урожаю тощо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А перелік водойм, де?
Відповісти
А водойми засекретили щоб не було паніки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні