Відкриття роздрібного магазину: вся правда і не тільки від професіоналів з відкриття компанії «УКРТОРГКОМПЛЕКТ»*

0
-5
Відкриття роздрібного магазину: вся правда і не тільки від професіоналів з відкриття компанії «УКРТОРГКОМПЛЕКТ»*
Напевно, кожна людина хоча б раз у житті замислювалася про те, щоб відкрити власний бізнес. Швидше за все, і Ви теж, якщо читаєте цю статтю.
 
У голову приходить багато бізнес-ідей, але більшість вирішують зайнятися роздрібною торгівлею, наприклад, відкривають роздрібний магазин. Ідея відмінна! І якщо ви роздумуєте про свою крамницю, ми сподіваємося, що досвід компанії «Укрторгкомплект» та наші поради
Вам знадобляться для реалізації задуманого!
 
ОТОЖ, П'ЯТЬ ОСНОВНИХ КРОКІВ ВІД КОМПАНІЇ «УКРТОРГКОМПЛЕКТ»:  
 
Крок перший: Вибираємо торгівельне приміщення 
 
Ви, напевно, скажете: «Логічно, Америку ви мені не відкрили. Я знаю, чим я буду торгувати, значить, наступним кроком йде вирішення питання - де я це буду робити ». І Ви праві. Спеціалізація магазину дуже важлива, саме з її вибору роздрібні експерти радять починати
бізнес. Однак багато успішних бізнесменів стверджують, що головним є наявність попиту, а значить, потрібно починати з вибору приміщення і під нього продумувати товарний асортимент.
 
Таким чином, отримуємо наступний алгоритм:
 вивчаємо пропозиції з оренди приміщення, порівнюємо ціни, оцінюємо місцерозташування і квадратуру;
 оцінюємо потік потенційних покупців;
 визначаємося зі сферою торгівлі і номенклатурою товару.
 
Якщо Ви розглядаєте під роздрібну точку площу в торгівельному центрі, зверніть увагу на наступні ознаки, які вказують, що магазин в цьому комплексі успішним не буде:

 часта зміна орендарів;
 наявність вільних магазинів (більше 2) в центрі, який функціонує більше півтора року;
 площі здаються в оренду за принципом «хто візьме», у орендодавців немає синергічного пулу орендарів;
 прохідність менше 1 особи на 1 м2 в день, нормою вважається 1 чоловік на 1 м2;
 деякі магазини відкриваються пізніше і закриваються раніше, ніж всі інші; таблички «Технічна перерва», «Перерва 15 хвилин» свідчать про те, що власники економлять на персоналі.
 
Крок другий: Вибираємо сферу торгівлі та товар
 
Тепер, коли «святе місце» знайдено, вибираємо спрямованість магазину і товар . Визначте, що Вам буде вигідно продавати, яка продукція буде користуватися попитом і при цьому буде конкурентоспроможною. Пам'ятайте, що, вибираючи монобрендовий товар, Вам буде
складніше догодити покупцеві і задовольнити його попит. Запропонуйте своє унікальне поєднання ширини і глибини асортименту. Не прагніть пропонувати покупцеві найширший асортимент - оптимальний вибір найкращий. Обов'язково вивчіть пропозицію конкурентів!

Проаналізуйте район, де буде розміщуватися Ваша торгівельна точка, і місце розташування в межах всього населеного пункту. Товар повинен відповідати обраному місцю: наприклад, продаж ексклюзивної дорогої косметики в торгівельному приміщенні (хай і окремому) на
території ринку - невдалий хід. Важливо враховувати фінансову спроможність покупців: чи зможуть покупці заплатити ту ціну, яку Ви запропонуєте за свій товар в цьому місці?
 
Крок третій: Складаємо бізнес - план

Як тільки Ви визначилися з місцем і товаром, продумайте подальші дії і, головне, порахуйте, скільки ж грошей Вам знадобитися на відкриття роздрібного магазину. Для цього Ви складаєте бізнес - план. Бізнес - план може бути у довільній формі і настільки детальним, наскільки Ви побажаєте. У ньому мають бути відзначені всі етапи підготовки магазину до відкриття, необхідні дії і витрати на кожному етапі, бажаний дохід.
 
Основні статті витрат при відкритті магазину:
 
 закупівля торгового обладнання: перерахуйте все обладнання, яке знадобиться в магазині (стелажі, касовий апарат, сканер штрих - коду, принтер чеків, інше) і порахуйте його вартість;
 закупівля товару: сформуйте перше замовлення з мінімальним запасом, порахуйте вартість. Формуючи замовлення, подумайте, чи достатньо у Вас місця для його розміщення.
 витрати на оформлення ліцензій, дозволів, на покупку вивіски;
 витрати на зарплату персоналу, на утримання магазину, на маркетинг, комунальні платежі, оренда приміщення.
 
Крок четвертий: Продовжуємо пошук

Тепер настала черга:
 пошуку постачальників: уважно вивчіть репутацію постачальника - бракований товар, затримки з поставкою Вам ні до чого;
 пошуку і закупівлі торгового обладнання;
 пошуку концепції для вивіски, дизайну магазина, викладення товару, рекламної кампанії.
 пошуку персоналу.

Підбираючи собі працівників, довіряйте першому враженню: якщо Вам неприємна людина, не приймайте її на роботу. Обов'язково вивчайте попередній досвід роботи здобувача.
 
Бажано створювати команду з людей, які доповнюють один одного: ті продавці, які вміло продають, часто не викладають продукцію, конфліктні, а спокійні продавці дотримуються порядку на робочому місці і в торговому залі, однак продають вони менше. Оскільки
співробітники матимуть справу з грошима, іншими матеріальними цінностями, приділяйте увагу такій якості як чесність. Персонал - «обличчя» магазину і його репутація, треба серйозно підходити до його підбору.
 
Крок п'ятий: Власне, відкриття магазину

Відкриття магазину має привернути увагу. За деякий час до відкриття запустіть рекламну кампанію. Ось і прийшов час відкривати магазин. Необхідно пам'ятати деякі особливості ведення роздрібної торгівлі:

 на перший місяць сплануйте акції для покупців, наприклад, подарунки за покупку;
 встановіть в магазині певні стандарти обслуговування, створіть свій особливий стиль;
 експериментуйте з викладенням товару, розташовуйте товар з урахуванням правил розташування і зручності для покупців;
 створюйте унікальні цінники: на емоційно оформлених цінниках ціни сприймаються більш низькими, а бажання купити посилюється на 21 %;
 подумайте про зовнішнє оформлення магазину; 
 розробіть програму лояльності, комунікуйте з лояльними покупцями;
 влаштовуйте розпродажі раніше, ніж покупець втратить інтерес до Вашої продукції;
 розвивайте свій бренд.

Роздрібний магазин - це багато «маленьких» продажів, взаємодій з багатьма людьми (на чому і тримається роздрібний бізнес), проте цьому можуть перешкодити економічна ситуація в країні, сезонність, крадіжки персоналом, бідний асортимент, конкуренти). 

Відкриваючи свій роздрібний магазин, пам'ятайте:

Працює тільки система! Будуйте системний бізнес з прозорим і систематичним контролем на кожному етапі, довіряйте професіоналам і компаніям з досвідом.
Компанія «Укрторгкомплект» бажає Вам успіху!
Компанія «Укрторгкомплект»: понад 20 реалізованих проектів, понад 10 000 м. кв. торгової полощі.

Контактний тел.: 0667343055

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні