Скільки буде коштувати картопля на Волині

7
2
Скільки буде коштувати картопля на Волині
Відповідно до даних оперативної звітності, яку збирають у департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА підстав говорити про дефіцит картоплі немає.

Про це розповів начальник відділу земельних відносин та розвитку землеробства департаменту АПР Олександр Книш, - пише "Конкурент".

Як розповів Олександр Книш, за даними сільгосппідприємств, які займаються вирощуванням картоплі, немає якихось підстав говорити, що на Волині неврожай картоплі.

"В окремих областях були перебої з вологою, не було дощів у червні. У нас, дякувати Богу, не було дефіциту вологи в період до цвітіння картоплі і не було втрат через надлишкову вологість в період збору. Тобто нарікати на клімат не приходиться", - сказав Олександр Книш.

Він додав, що площі посадки були в межах очікуваного. Якщо ж вони подекуди і скоротились, то через втрату попередніх ринків збуту (Донбас, Крим) і окремі південні регіони почали самі вирощувати картоплю.

Олександр Книш відзначає, що, можливо, були поодинокі випадки, що хтось взяв гербіцид і спалив картоплю не дотримуючись технологій чи не вберіг врожай від колорадського жука, але такі випадки не наносять вплив в цілому на забезпечення регіону картоплею.

Цьогоріч на Волині середня врожайність картоплі була 150-160 центнерів з гектара.

За словами Книша, ціна на картоплю загалом непогана – в середньому 3,50 гривень за кілограм, що влаштовує, як виробників так і споживачів.

Щодо ціноутворення, то тут вартість, в тому числі на сільгосппродукцію, не завжди регулюються економічними важелями, хіба що це можуть бути хвилі ажіотажу в самих супермаркетах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що ціни на картоплю в Україні можуть суттєво зрости.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну комусь дуже хочеться ціну завернути тому і паніку піднімають...
Відповісти
2.70 ціна...покажи автор покупця
Відповісти
Книш такий же "спеціаліст "як і Горбенко.Це ж в кого він збирає зведення,що урожайність картоплі 150-160 центнерів з гектара.300 цнт.це середній урожай у населення,а у Шегедіна і всі 500.От і що можуть порадити такі менеджери Шумському,Діброві,Зарембі,Тураку,Никонюку?Просто смішно.І навіщо такі департаменти кому потрібні.
Відповісти
Картоплі на Волині - тьма-тьмуща. Урожай чудовий і дощі випадали вчасно. Підмерзла лише в дачників, які намагаються її посадити зразу після Різдва. Ціни на ринку немає. Підвищення не очікується, тому що немає Данєцка. Хто восени не продав за 3 гривні, той навесні буде мати клопіт зі збутом. По вул. С. Ковалевської щодня стоїть бус з відбірною картоплею столових сортів по 3 гривні за кг. Фасована в сітках, лише взяти і занести в підвал. Люди навчені бідою і впевнені, що ніхто за них не подбає, крім них самих. Відсотків 80-90 лучан або мають село, або вирощують бульби на дачах. Решта лазять з копійками по ринках і перепитують в десятків реалізаторів овочів: "А по чем картофєль, а дєшєвлє нельзя? А сколько вот етот бурячок? А за 2 грівни отдадітє?". Це ті, які не хочуть працювати і не відрізняють кукурудзу від вівса.
Відповісти
Забув сказати про урожайність. Обробляю 16 соток землі - дача і поруч город. Трохи забагато, тому як тільки приходить весна, починаються головні болі: що посадити? Саджу картоплі 4 сотки, давав 2 роки в АТО і бідним людям. В перерахунку на гектар вирощую 400 центнерів. За 300 при більшовиках давали героя праці. Найсмачніші і мегаурожайні сорти - Рокко, Бела Роса, Моцарт, Агаве.
Відповісти
Молодець!Правдиво і зрозуміло.
Відповісти
Це просто смішно підняти галас за 3 грн за кілограм.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні