--> На три дні Луцьк стане літературною столицею Європи | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На три дні Луцьк стане літературною столицею Європи

0
1
На три дні Луцьк стане літературною столицею Європи
За кілька днів у Луцьку відбудеться масштабний поетичний фестиваль Meridian Lutsk, на який приїдуть поети з п’яти країн Європи.

Про це йшлося під час прес-конференції організаторів фестивалю 2 жовтня.

«Цей фестиваль – це виклик для нас, команди «Стендаль», яка досі займалась лише невеличкими презентаціями. 300 людей – це був наш максимум. Тепер прийшла пора для чогось більш масштабного – ми доросли до міжнародного поетичного фестивалю», - розповідає директор мистецького об’єднання «Стендаль» та керівник фестивалю Meridian Lutsk Елла Яцута.

З її слів, Луцьк має усі шанси, щоб стати літературною європейською столицею. Так, з 6 по 8 жовтня у Луцьку презентуватимуть книги, читатимуть поезію і прозу, дискутуватимуть провідні українські та європейські автори. Серед почесних гостей – Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Юрій Іздрик, Оксана Забужко, Ірина Цілик, Олександр Бойченко, Маріанна Кіяновська. Також Луцьк відвідають автори з Польщі, Білорусі, Ізраїлю, Литви та Естонії.

Зауважимо, твори іноземних письменників на фестивалі звучатимуть у перекладі Андрія Любки, Ірини Цілик, Маріанни Кіяновської.

«Якщо лучани їх сприймуть, після фестивалю виходитимуть цілі поетичні антології, а це – вклад не лише у фестивальне життя, а у книговидання. Нині ж з перекладами в Україні далеко не все добре – частіше твори можна знайти російською, аніж українською», - пояснює Елла Яцута.
Керівник фестивалю Елла Яцута
Керівник фестивалю Елла Яцута

Читатимуть вірші на фестивалі у 14 локаціях. Одна з основних – Палац культури міста (тут же працюватиме книжковий ярмарок), одна з найцікавіших – сесійна зала міської ради.

«Meridian Lutsk - це нагода заявити про Луцьк на європейському рівні. Після цього наше місто може стати справжньою літературною столицею», - наголошує керівник фестивалю.

До слова, поезія – не єдина розвага на Meridian Lutsk. Театр «Гармидер» представить на фестивалі нову виставу, створену за мотивом творів, в яких є згадка про Луцьк.

Організатори дійства: мистецьке об’єднання «стендаЛь», міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz, департамент культури Луцької міської ради та громадський діяч Роман Бондарук.

Вартість триденного квитка – 150 гривень, квитка на один день – 60.
Придбати їх можна у книгарні «Освіта» (місто Луцьк, проспект Волі, 8) або онлайн. Під час фестивалю придбати вхідний квиток можна буде щодня з 12:00-20:00 у Палаці культури.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні