--> Майстер-клас для Палиці: голову Рівненської облради «знайшли» за півгодини | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Майстер-клас для Палиці: голову Рівненської облради «знайшли» за півгодини

28
18
Майстер-клас для Палиці: голову Рівненської облради «знайшли» за півгодини
Волинська обласна рада вперто не бажає розповідати, як і коли її керівник буває в своєму кабінеті, з ким зустрічається в робочий час і які плани має.

Після того, як стало відомо, що Ігор Палиця більше півроку у 2017 році провів за межами країни, стає зрозуміло, чому.

На нещодавній прес-конференції голова облради визнав, що робочий час проводить у Швейцарії, одразу ж наголосивши: його стиль – це не сидіти в кріслі, а їздити і «вибивати» гроші. Шкода тільки, що за майже два роки голові облради так і не вдалося нічого «наїздити».

Але із швейцарських гір пропонуємо спуститися до сусіда Волині – Рівненської області.

Видання «Волинь24» завітало до місцевого голови обласної ради, щоб дізнатися, у чому він бачить свій обов’язок, чи «сидить» в робочому кабінеті та чи зміг би керувати областю з Женеви.

***

На першому поверсі Рівненської обласної ради, як і годиться, двоє охоронців. Як виявилося, нацгвардійці. Молоді хлопці сидять за столиком. Поряд – міні-магазинчик. Представляємося і запитуємо, де кабінет голови облради. Поки охоронці думали, хвацька продавчиня випередила їх, порадивши підніматися на третій поверх.

Прямуємо до голови Рівненської обласної ради
Прямуємо до голови Рівненської обласної ради

Вхід до облради охороняють двоє нацгвардійців
Вхід до облради охороняють двоє нацгвардійців


До приймальні голови обласної ради дісталися без проблем. Ніяких нерозпізнаних вартових, ні на третьому поверсі, ні біля кабінету голови облради ми не виявили.

Микола Драганчук, якого депутати обрали більше року тому, відразу прийняти нас не зміг, проте особисто вийшов і попросив зачекати. Та вже за півгодини наша знімальна група змогла потрапити в кабінет керівника. Зважаючи на те, що до кабінету голови Волиньради нам навіть наблизитися не вдалося, попри кілька наполегливих спроб, то це, вважаю, чудовим результатом.

Начальниця відділу прес-служби Анастасія Адамчук
Начальниця відділу прес-служби Анастасія Адамчук


Микола Миколайович, вмостившись в м’яке крісло навпроти свого робочого місця, ввічливо та спокійно береться розповідати, з чого складається його порядок денний. За розмовою спостерігають керуючий справами виконкому Богдан Сологуб та начальниця відділу прес-служби Анастасія Адамчук, які сидять за столом поряд.

Посадовець, насамперед, зауважує, що двері його кабінету для рівнян відчинені не лише в прийомні дні, раз на місяць, але й в інші дні – коли кому заманеться.

На питанні, як часто голова облради буває на своєму робочому місці, помічаю, як керуючий справами з посмішкою перезирається з начальницею прес-служби.

Після відповіді голови розумію, чому. «Постійно», – усміхаючись, каже Микола Драганчук.

«За винятком відпустки, за винятком відряджень – я на роботі», – додає він.



Ключовим своїм завданням на посаді Микола Драганчук бачить консолідацію роботи депутатського корпусу.

За кордоном керівник області буває не часто. Каже, що окрім Польщі, з робочими поїздками ніде більше не був.

На питання, чи зміг би керувати областю із Женеви чи Мілану, посадовець відповідає обережно, з посмішкою:

«Можливо, якщо в Мілані чи Женеві, то я, мабуть, неякісно би їх виконував… Хоча я за 90 кілометрів живу від обласного центру, але виконую, думаю, якщо не супер якісно, то принаймні непогано», – зазначає Микола Миколайович.

Насамкінець вирішуємо поцікавитися в керуючого справами облради Богдана Сологуба, в чому полягає його робота. Зі слів посадовця, він регулює роботу виконавчого апарату обласної ради, який складається з понад 40 штатних посад.



Запитуємо, чи потрібно в такому випадку, щоб голова облради постійно був на роботі? Чи, можливо, йому достатньо всього лише проводити сесії і вивчати питання порядку денного? Але керуючий справами категорично не погоджується з таким припущенням, пояснюючи що, по-перше, підготовка до сесій триває далеко не тиждень, а, по-друге, крім підготовки до засідань, обласна рада виконує чимало іншої роботи.

Всі ключові питання, розповідає Богдан Сологуб, узгоджуються з головою обласної ради і потребують щоденного контролю з боку керівника.

Тиснемо руку Богдану Євстафійовичу і повертаємося у свою, Волинську область.



Підсумок. Рівненська обласна рада разюче відрізняється від аналогічного органу місцевого самоврядування на Волині.

Якщо у Волинську облраду мусиш пробиратися через посилений пропускний режим, а кабінет голови облради, зазвичай, взагалі залишається недоступним, то тут – жодних перепон.

Якщо майже за тиждень ходіння до Волиньради ми так і не змогли поспілкуватися з головою чи, бодай, керуючим справами апарату, то тут для цього нам знадобилося лише півгодини.

Якщо голова Рівненської облради, живучи навіть за 100 кілометрів від обласного центру, щодня на роботі, то «наш» голова не буває на робочому місці по півроку. Це не дивно, адже долати щодня майже 2 тисячі кілометрів – завдання не з легких.

Василь БІДУН («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
18

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці журналісти! У пана Василя вимальовується свій власний стиль. Чекаю на продовження цієї теми.
Відповісти
Ждьомс на коментарі "головне щоб робота робилась", "толку, шо гунчик на місці сидить", "палиця стільком допоміг")))))
Відповісти
ООО.
Фантазію включили. Вже не 123??
Добре. А ти колись чув/чула про систему менеджменту Balanced Scorecard???
Ознайомся і зроби висновки. Тільки потрать хочаб з тиждень щоб вкурити про що йде мова.
Відповісти
Нависає біда над палицею. Напевно, будуть нах виганяти? І добре зроблять. Нам не треба швецарського пана, своїх гандонів вистачає.
Відповісти
В нього на офісі Укрнафта так сказати то б вже за годину наказ на звільнення готували б. Скільки було звільнено людей за дрібні порушення без розбирань.... Багатий - бідного ніколи не зрозуміє (((
Відповісти
Напевно варто доповнити, Бідному недано зрозуміти багатого. Багатий пройшов шлях від бідності до чогось в кармані.
Нормальний управлінець керує дистанційно, а на важливих ділянках стоять професіонали, які відповідають за свої обовязки.
Відповісти
Ага, професіонали керують. Слухала Столяра. Це точно про нього. У нас і краіною проффессор вже керував. Управління передбачає персональну присутність та відповідальність керівника. Не плутайте облраду із приватним бізнесом. Хоча який власник бізнесу та найме і терпіти буде директора, який на роботу не буде ходити, а усе делегувати буде?! Чи мо обларада на Волині вже стала приватною? І це не люди найняли на роботу депутатів?
Відповісти
Це хто ж прохфесіонал: Дубняк, Рубльов, Товстенюк, Лукашук...? Не смішіть людей! :)))
Відповісти
Ти не місцевий, ти скоріше зальотний якщо в один ряд написав всі ці прізвища.
Відповісти
Ті всі призвища на одне(ого) працюють! :)
Відповісти
Ага, а алкашня втрати порядку, в такому випадку, то елітні воїни)
Відповісти
У західному світі існує система менеджменту Balanced Scorecard - іншими слова Система управління підприємства за допомогою збалансованих показників. Якщо не вдаватись у деталі, то вона дає можливість формувати стратегічні плани та контролювати їх виконання. Включає як фінансові так і не фінансові ресурси, а також відносини з постачальниками, покупцями та працівниками .... почитайте у вільний час.
Відповісти
Це у західному, а в нас ще далеко не захід і облрада не приватний майданчик!
Відповісти
Ви запитайте у Гунчика скільки звільнив він... думаєте чому люди втікають з ОДА в раду? Він погрозами заставляє звільнитися підлеглих, команда його довбнів відкрито не терпить людей, особливо тих хто так чи інакше поязаний з Палицею, підтримує іншу думку тобто є розумнішим за них априорі!
Відповісти
В облраду втікають? Хто - Дубняк? Краще мовчить і не пишіть дурниць! :)
Відповісти
так, краще мовчіть, бо нагнуть вас за громадську позицію... та й так нагнуть, а ви й далі мовчіть! ГАНЬБА!
Відповісти
Більш зухвалого наклепу не чув. З власного досвіду мушу констатувати що це що ви тут пишете колего, стосується швидше автозаводу, а не укрнафти.
Відповісти
Опираючись на власний досвід смію припустити, що "облрада" і "теж колега" - один і той же палицебот))) навчись грамоти, бо замість кістки з барського столу твій шеф може надавати тобі -довбню, орфографічним словником по голові)))
Відповісти
Смотрю я на волынян и удивляюсь. Как вы его терпите ? За кусок колбасы?(
Відповісти
Найогидніше, що Палиця говорить про вибивання для Волині грошей, а насправді вибиває гроші для себе з Волині. Його офшори доїтимуть Волиньприродресурс, а він на роботу може вже й не з*являтися. Він і з посади може йти, коли його СХЕМА запрацює. Бурштин, мідь і трішки торф він забере собі використовуючи прокладку - Волиньприродресурс.
Відповісти
Товстенюк підставляє Палицю.
Відповісти
Бідун, що з тобою, хлопче? Це так шлюб на тебе діє? Запущане, небрите...
Відповісти
Вася є вася
Відповісти
То майстер-клас також для Дубняка з Луашук! :) А Палиця може дестанційно лише ЦУ своїм ЗМІ роздавати на безглузді матеріали!
Відповісти
Статут внутрішньої служби Волинської обласної ради.
Пункт 1. Палиця завжди правий;
Пункт 2. Якщо Палиця не правий, то читай пункт 1.
Відповісти
Так воно і є...
Відповісти
Вася, ти молодець! І імідж новий тобі личить
Відповісти
А навіщо Палиці щось робити? В нього і так грошей кури не клюють...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні