--> «Луцьк був повністю забезпечений вакцинами 10 років тому», - медик | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Луцьк був повністю забезпечений вакцинами 10 років тому», - медик

1
2
«Луцьк був повністю забезпечений вакцинами 10 років тому», - медик
Головний лікар КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська розповіла про ситуацію з вакцинами для щеплень дітей.

«Про повне забезпечення вакцинами ми забули давним-давно – 10 років тому. Вакцин надходить недостатньо за бюджетні кошти. Місто не має відношення до постачання. Скільки нам напряму прийшло з Києва, стільки в нас є», - повідомила Оксана Лєщинська.

Вона зазначила, що нині місто достатньо забезпечене вакциною від коклюшу, дифтерії, правцю для дітей двох, чотирьох, шести місяців і півторарічних; вакциною від дифтерії та правцю, якою роблять щеплення у шестирічному та 14-річному віці; вакциною від поліомієліту на щеплення від 6-ти місяців; вакциною від гепатиту В.

«Не вистачає вакцин від кору, краснухи, епідпаротиту, поліомієліту на перше та друге щеплення та гемофільної інфекції. Якщо не буде вакцин, то це грозить спалахом інфекцій. Цьогоріч був спалах кору в Одеській області з летальними випадками, у Сумах – правець з летальним випадком, у Києві – дифтерія. Це піднімає голову інфекційна патологія», - сказала медик.

За словами Оксани Лєщинської, на ситуацію дуже впливають батьки дітей, які не хочуть робити своїм чадам щеплення без вагомих на те причин.

«У всіх цивілізованих країнах за те, дитина щеплена чи ні, лежить на плечах батьків, а не медиків. Нещеплені діти – джерело інфекції для інших. Є відмовники, які категорично не хочуть щеплюватись. Коли я в них питаю про причини, то батьки не можуть відповісти.

Часом соцмережі мають негативне висвітлення подій, як от з індійською вакциною. У неї абсолютно такі ж побічні ефекти, як і в інших», - підсумувала вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
були б усі прощеплені - і проблем було б 3 рази менше. А так...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні