На луцькому цукровому заводі з відходів будуть робити біогаз

2
-3
На луцькому цукровому заводі з відходів будуть робити біогаз
Представники фірми «Adverio RNK» та Гнідавського цукрового заводу, погодивши із закордонними фахівцями, зокрема з Голландії, Франції, Ізраїлю та Бельгії, підготували проект, завдяки якому заводу вдасться забезпечити процес безвідходного виробництва.

Проект передбачає впровадження експлуатаційних установок на відстійниках, що дозволить продукувати із нечистот електричну та теплову енергію, добрива та воду, - повідомляє прес-служба Гнідавського цукрового заводу.

Перший етап реалізації проекту планують втілити вже до весни 2017 року. Він передбачає забезпечення можливості продукування біогазу з відходів виробництва та подальшого його використання на установках заводу.

Однак вже сьогодні відходи виробництва біоетанольного заводу більше не скидатиметься на поля фільтрації. Про це заявив директор підприємства Юрій Проник під час громадських слухань у серпні цього року.

Такожь на території заводу вже розміщений величезний резервуар для мелясної барди. Більше того акціонери Гнідавського цукрового заводу уклали відповідні договори із найбільшими сільськогосподарськими виробниками, які забиратимуть від’їзди виробництва біоетанольного заводу, адже це цінне органічне добриво.

На підприємстві кажуть, що рішення із резервуаром тимчасове, адже у перспективі будівництво біогазового котла, що дозволить зробити виробництво біоетанолу безвідходним.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці! гарна ініціатива.
Відповісти
Весна 2017 вже пройшла може 2018
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні